OnLogic biedt nu de Cincoze GM-1000 Embedded GPU Computer voor Machine Vision toepassingen aan

Redactie WINMAG Pro
Leidend industriële computer hardware fabrikant en IoT oplossingsspecialist OnLogic heeft aangekondigd dat de nieuwe Cincoze GM-1000 per direct beschikbaar is. Een rugged embedded computer, configureerbaar met MXM formaat GPU’s van NVIDIA® en AMD.

Het systeem is ontworpen voor fabrikanten, systemintegrators, computer vision oplossingsleveranciers en eindgebruikers die krachtige en betrouwbare computer- en graphics processors nodig hebben voor machine vision, beveiliging, autonome voertuigen, medische beeldvorming of edge AI toepassingen.

BCC Research verwacht dat de totale wereldwijde markt voor machine vision zo’n $31.1 miljard zal zijn in 2024, met een CAGR van 9.7%. Machine vision wordt op grote schaal gebruikt in industriële en fabriekstoepassingen variërend van objecten positioneren, inspectie, meten, identificatie en sorteren. De GM-100 gebruikt een combinatie van CPU en GPU computerkracht voor Artificial Intelligence of Things (AIoT) en machine learning taken.

"Het gebruik van traditionele ventilator gekoelde grafische kaarten voor machine vision en image processing in ruwe omgevingen vereiste tot nu toe altijd een compromis," zegt OnLogic Rugged Line Product Manager Maxx Garrison. "De benodigde grafische processing capaciteit betekende dat gebruikers genoegen moesten nemen met een oplossing die minder omgevingsbescherming had. Nu kunnen onze klanten gebruik maken van GPU-accelerated computing in een echt rugged systeem met de GM-100 en zijn passief gekoelde MXM GPU’s."

De drie belangrijkste features voor machine vision toepassingen van de GM-100 zijn:

Superieure prestaties met hoge betrouwbaarheid

De GM-1000 heeft een Intel 9e/8e generatie workstation-grade CPU en een MXM 3.1 Type A/B GPU module om compute-intensieve toepassingen als machine learning, Al en high-end image processing te versnellen.

Hoge-snelheid I/O en veelzijdige uitbreiding

Hogesnelheidscamera's en sensoren vragen om hoge snelheid aansluitingen voor directe dataoverdracht voor image processing en analyse. De GM-1000 biedt hoge snelheid I/O interfaces met onder andere vier USB 3.2 Gen 2 (10Gbps) poorten en twee GbE LAN aansluitingen. Door exclusieve CMI en CFM technologieën van Cincoze zijn extra uitbreidingsopties onder andere twee 10GbE LAN, 4 GbE LAN en PoE.

Klein oppervlak en ruggedization

De GM-1000 machine vision computer is slechts 260 x 200 x 85 mm groot, voor makkelijke integratie onder werkplekken, in apparaten of op robotarmen. Om beter bestand te zijn tegen uitdagende omgevingen heeft het systeem een bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot 55°C (-40 tot 70°C zonder GPU), schok en vibratie bescherming van 50G/5G, breed inputvoltage-bereik van 9 tot 48 VDC, overvoltage bescherming en ESD bescherming. Het unieke thermische ontwerp en discrete koelsysteem voor de CPU en GPU maximaliseren warmteafvoer. Een externe ventilator-kit biedt extra actieve airflow om te helpen met warmteafvoer in omgevingen met weinig airflow of onder zware belasting van de computer.

De Cincoze GM-1000 kan geconfigureerd worden met een breed scala aan opslag, geheugen en OS opties, inclusief Windows en Linux. Het systeem is nu te bestellen bij OnLogic via www.onlogic.com/nl-nl/gm-1000

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie