Onmisbaar op Windows: WinRAR 5.80 is beschikbaar

Redactie WINMAG Pro
De definitieve versie van WinRAR 5.80 is beschikbaar. Deze update biedt verbeteringen op het gebied van reservekopie-opties, verbeterde bruikbaarheid van de opdrachtregelstand en verbeteringen in de compressie van grotere bestanden en het verwerken van veel gegevens.

Aangezien WinRAR alle functies biedt die compressie- en archiefbeheersoftware nodig heeft, richt deze update zich op verbeteringen voor specifieke toepassingen, verbeterde bruikbaarheid en snelheid, vooral voor gebruikers van de opdrachtregel en gebruikers die met grote hoeveelheden bestanden en archieven werken.

Reservekopieën 

In eerdere versies werden meer opties voor tijdinstellingen en reservekopieën toegevoegd. Nu zijn deze verder ontwikkeld en verfijnd om de verscheidenheid aan beschikbare tijdinstellingen voor de gebruiker te vergroten. Door de toevoeging van de functie "Laatste-toegangstijd bronbestanden bewaren" hebben gebruikers die bestanden moeten archiveren voor verdere analyse nu de mogelijkheid om dit te doen zonder delen van bestanden, inclusief de laatste-toegangstijd, te wijzigen. Deze functie kan belangrijk zijn om reservekopieredenen, maar ook voor misdaad- en forensische onderzoekers, die bestanden met maximale details moeten opslaan, zoals de volledige Unicode-padnaam, drie tijdsaanduidingen en NTFS alternatieve stromen - dit alles met behoud van de oorspronkelijke bestandstijdaanduidingen.

Archiveringssnelheid

De archiveringssnelheid voor grote NTFS alternatieve gegevensstromen op processoren met meerdere kernen is verhoogd. Deze taken worden nu sneller uitgevoerd om tijd te besparen.

Vindbaarheid

Bovendien is de opdracht "Zoeken" verder verbeterd. Voorheen was bij het direct uitpakken van versleutelde bestanden uit de "Zoekresultaten" telkens een ingesteld wachtwoord nodig, ook als alle bestanden tot hetzelfde archief behoorden. Nu wordt het wachtwoord slechts eenmaal per archief gevraagd en kan de gebruiker ook in UTF-8-bestanden zoeken, die voorheen niet ondersteund werden. Bovendien wordt het hoofdletterongevoelige zoeken naar veel ingepakte gegevens nu merkbaar sneller uitgevoerd.

Gebruiksgemak

Andere verbeteringen in de opdrachtregelstand zijn aangebracht om de bruikbaarheid en snelheid te verhogen. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld reservekopieën maken met rar.exe, zal de combinatie van achtervoegsels handiger zijn en de gebruiker tijd besparen. Tijdens het maken van reservekopieën en het opslaan van de laatstewijzigings- en aanmaaktijdsaanduiding kunnen gebruikers nu meerdere achtervoegsels combineren tot een enkele schakeloptie.

Samengevat zijn deze voortdurende verbeteringen aangebracht om de bruikbaarheid van de software te verbeteren en om een multifunctioneel, gebruiksvriendelijk programma te bieden, met een intuïtieve interface met die de modernste opties biedt voor het verkleinen, uitpakken van alle veelvoorkomende archiefsoorten, beveiligen, herstellen, repareren, delen en beheren van gegevens.

Gebruikers kunnen hier een volledige lijst van alle verbeteringen en alle opgeloste fouten vinden op de website. Downloaden gaat via de algemene pagina.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie