Ontdek alles wat je moeten weten over de nieuwe Nederlandse crypto-platforms als Finst en Bitvavo

Redactie WINMAG Pro
Cryptocurrency is een van de meest revolutionaire technologieën die we in de afgelopen jaren hebben gezien. Het maakt financiële transacties niet alleen veiliger, maar ook toegankelijker voor iedereen. Om dit mogelijk te maken, zijn er veel verschillende platforms die gebruikers toegang bieden tot cryptocurrency-transacties en -handelsmogelijkheden. Twee van de meest populaire nieuwe Nederlandse crypto-platforms zijn Finst en Bitvavo. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over beide platformen, waaronder hun geschiedenis, voordelen en hoe je kunt beslissen welk platform het beste bij je past.

De geschiedenis van deze platformen

In de eerste plaats is handig om te weten wat de geschiedenis achter zowel Finst als Bitvavo is. Finst is een nieuwe speler - opgericht in 2022 - en heeft hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf richt zich vooral op de Nederlandse markt, waardoor de website en alle functies ook in het Nederlands beschikbaar zijn. Bitvavo heeft ook haar kantoor in Amsterdam, maar is al in 2019 opgericht. Tevens richt dit platform zich naast de Nederlandse markt ook op de Europese markt.

Waarom Nederlandse crypto platformen?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen van Nederlandse platforms voor cryptocurrency. Hieronder hebben we de drie belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

Alles in je eigen taal

Het eerste voordeel van het gebruiken van platformen als Finst en Bitvavo is dat je alles in je eigen taal kunt doen. Je hoeft dus niet meer afhankelijk te zijn van buitenlandse platforms, waar je misschien niet eens de taal van spreekt. Hierdoor maak je het makkelijker voor jezelf om alle handelingen uit te voeren en heb je geen last van communicatiebarrières. Bovendien heb je te maken met Nederlandse wet- en regelgeving, wat een extra stukje veiligheid biedt.

Meer betalingsmogelijkheden die je kunt gebruiken

Verder is het een groot voordeel dat je bij crypto platformen als Finst en Bitvavo meer betalingsmogelijkheden kunt gebruiken. Je hebt niet alleen de mogelijkheid om met cryptocurrency te kopen, maar je kunt ook betalen met iDeal of een creditcard. Hierdoor heb je meer vrijheid en kun je de betaalmethode kiezen die bij je past. Bovendien heb je hierdoor geen last van hoge transactiekosten, wat je flink wat geld kan schelen.

Alles verloopt soepeler

Het laatste voordeel van het gebruiken van Nederlandse crypto-platforms is dat alles veel soepeler verloopt. Hoewel er bij elk platform veel verschillende functies zijn die je kunt gebruiken, worden deze processen op Finst en Bitvavo allemaal met elkaar geïntegreerd. Dit betekent dat je gemakkelijker kunt navigeren tussen de verschillende onderdelen van deze soorten platformen en informatie sneller kunt verkrijgen.

Hoe je het platform kiest dat het beste bij je past

Er zijn verschillende manieren om te bepalen welk platform het beste bij je past. Hieronder hebben we de twee belangrijkste punten voor je uitgelicht.

Kijk naar je behoeften

Het eerste waar je naar moet kijken om te bepalen welk platform het beste bij je past, is naar je persoonlijke behoeften. Kijk naar wat voor soort transacties je wilt uitvoeren, welke valuta's je wilt kopen en verkopen en of je vaak wisselt van platform. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van welke functies het platform moet bieden en of zowel Finst als Bitvavo hieraan voldoen.

Wat zijn de kosten?

Als tweede is het belangrijk om de kosten van beide platformen goed te vergelijken. Kijk niet alleen naar de transactiekosten, maar ook naar andere kosten die in rekening worden gebracht. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van welk platform het meest economisch is.

Test beide platformen

Verder dien je ook beide platformen te testen. Door beide platforms te gebruiken, krijg je een duidelijk beeld van hun mogelijkheden, wat je helpt bij het maken van een weloverwogen keuze. Daarnaast is het ook normaal om verschillende functies uit te proberen en een goed gevoel te krijgen over de interface van het platform. Als laatste is het ook handig om reviews van andere gebruikers te lezen, zodat je een goed beeld krijgt van wat anderen denken over de verschillende functies.

In conclusie kunnen we zeggen dat er verschillende voordelen verbonden zijn aan het gebruik van Nederlandse crypto platformen. Je bent niet meer afhankelijk van buitenlandse platforms, je hebt meer betalingsmogelijkheden en alles verloopt soepeler. Om te bepalen welk platform bij jou past moet je kijken naar je persoonlijke behoeften en de functies die elk platform biedt. Verder is het ook handig om beide platformen uit te proberen. Al met al geven onze tips je een duidelijk beeld over hoe je de juiste keuze maakt voor wat betreft crypto-platforms in Nederland.


Lees ook: Welke technologische ontwikkelingen spelen er op dit moment in crypto?


 


 


 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie