Op zoek naar het beste urenregistratie systeem?

Redactie WINMAG Pro
Met een goed urenregistratie systeem in een online urenregistratie programma schrijf je overal uren op elk apparaat, verhoog je de facturabiliteit en ga je achteraf altijd precies na wat je hebt geschreven.

Alleen kan een urenregistratie systeem zowel een urenregistratie programma als een systeem of aanpak voor je urenregistratie kan zijn. Laten we daarom voor de volledigheid dieper ingaan op beide en kijken hoe je dit het beste aanpakt.

Een systematische aanpak van je urenregistratie is aan te raden. Of je nu als zzp'er uren moet registreren of met een heel team werkt. Maak je hier geen standaard voor dan krijg je een wildgroei aan projecten en geschreven uren en kosten. 

Zo krijg je dus niet inzicht in je projecten en realiseer je geen maximale facturabiliteit. 

Dat systeem kun je op verschillende manieren opzetten. Maar het is verstandig om het niet te ingewikkeld te maken. 

Urenregistratie systeem per service

Handig voor als je met veel klanten en relatief weinig services werkt. Begin met een klein aantal hoofdcategorieën voor je belangrijkste services of werkzaamheden.

Hang hier vervolgens je projecten onder. Hier kun je per klant een hoofdproject aanmaken met daaronder weer deelprojecten met bijbehorende taken voor individuele projecten. 

Zo hou je het overzichtelijk én kun je alle taken toch nauwgezet tracken.

Urenregistratie systeem per klant

Werk je met weinig klanten en juist veel services? Dan kun je beter de klant als uitgangspunt voor de hoofdcategorieën nemen en de verschillende services als hoofdproject en met daaronder deelprojecten met taken voor alle afzonderlijke projecten.

Natuurlijk zijn dit slechts 2 uitgangspunten. Het mooie aan de betere urenregistratie programma’s is dat je bijna elke gewenste systematische aanpak van je urenregistratie los kunt laten om zo voor het beste inzicht te zorgen.

Wat is dan het beste urenregistratie programma?

Dat is het urenregistratie programma dat je het meeste werk uit handen neemt. Die jou (en je collega's) het zo makkelijk mogelijk maakt om overal uren en kosten te schrijven. Of je nu bij een klant op locatie zit, op kantoor of in een café op Bali.

De betere urenregistratie integreert ook met je facturatie, boekhouding en CRM zodat je optimaal inzicht krijgt in je meest winstgevende klanten en je snelst-betalende klanten. Die 2 hoeven niet per sé samen te gaan. Dat geeft je weer een beter idee op wat voor soort prospects je af moet stappen.

Meer weten over een geïntegreerd systeem voor je urenregistratie? Ontdek de vele mogelijkheden die Exact je biedt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie