Oracle Cloud Infrastructure presenteert Enterprise Generative AI Service

Redactie WINMAG Pro

Oracle kondigde vandaag de beperkte beschikbaarheid aan van de Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Generative AI-service. De nieuwe generative AI-service zal grote taalmodellen (LLM's) ondersteunen om organisaties te helpen bedrijfsprocessen van begin tot eind te automatiseren, de besluitvorming te verbeteren en de klantervaring te verhogen, terwijl hun gegevens veilig en privé blijven.

Gebouwd op OCI in samenwerking met Cohere, het toonaangevende AI-platform voor ondernemingen, is de OCI Generative AI-service een beheerde service waarmee gebruikers LLM's kunnen integreren in hun eigen toepassingen via een beschikbare API. Eenmaal algemeen beschikbaar, zullen deze service en Cohere-modellen naadloos samenwerken met AI Vector Search, een functie van Oracle Database 23c die retrieval augmented generation (RAG) biedt, een generative AI-techniek die vooraf getrainde LLM's en bedrijfsspecifieke gegevens combineert om antwoorden met een hogere nauwkeurigheid te leveren. Deze service zal ook de basis vormen voor generative AI-mogelijkheden die zijn ingebed in Oracle's SaaS-toepassingspakket, waaronder Oracle Fusion Cloud Applications Suite, Oracle NetSuite en branchespecifieke toepassingen zoals Oracle Cerner.

"De unieke branchekennis van Oracle heeft ons in staat gesteld om state-of-the-art generative AI-diensten te creëren waarmee organisaties hun processen kunnen automatiseren, betere beslissingen kunnen nemen en de ervaringen die ze leveren aan klanten kunnen verbeteren," zei Clay Magouyrk, uitvoerend vice-president, Oracle Cloud Infrastructure. "Door ons partnerschap met Cohere kunnen klanten generative AI eenvoudig en veilig in hun technologiestack integreren met het volste vertrouwen dat onze oplossingen voldoen aan hun strengste eisen op het gebied van gegevensbeveiliging en privacy. Onze aanpak stelt organisaties verder in staat om deze modellen te verfijnen met hun eigen gegevens, zodat de modellen hun interne operaties begrijpen zoals niemand anders dat kan."

Met zijn kostenefficiënte, veilige, hoogwaardige AI-infrastructuur stelt OCI klanten in staat om Cohere-modellen te gebruiken als een beheerde service specifiek gericht op zakelijke use-cases. Klanten die de OCI Generative AI-service gebruiken, voeren hun workloads uit in een toegewijde infrastructuur op Oracle's unieke AI Supercluster-architectuur. Hierdoor kunnen klanten hun specifieke kosten- en doorvoervereisten beheersen, of ze nu modellen finetunen met hun eigen gegevens of hun aangepaste modellen implementeren.

De nieuwe OCI generative AI-service bevat de volgende modellen:

  • Command: Dit model neemt de prompt van een gebruiker en genereert tekst. Beschikbaar in twee verschillende formaten, Command is zeer aanpasbaar voor zakelijke use-cases, waaronder tekstgeneratie, tekstsamenvatting, RAG en chat.
  • Summarize: Dit model maakt een samenvattende samenvatting van de tekst en stelt de gebruiker in staat de resultaten te configureren met een verscheidenheid aan parameters om unieke use-cases te ondersteunen. Bijvoorbeeld het samenvatten van complexe documenten voor juridische teams, technische ondersteuningsdocumentatie voor klantenservicemedewerkers en lange e-mailketens voor drukbezette medewerkers.
  • Embed: Dit tekstrepresentatiemodel vertaalt tekst naar numerieke vectoren die modellen kunnen begrijpen. Het biedt toonaangevende Engelse en meertalige modellen (100+ talen) voor een reeks use-cases, waaronder semantisch zoeken, tekstclassificatie, zoekmachine voor RAG en verbetering van het oude zoeken.

"Oracle en Cohere baseren ons enterprise AI-aanbod op de principes van gegevensbeveiliging, modelaanpassing, latentie en bedrijven snel, zinvol, kostenefficiënt en verantwoord AI-technologie laten implementeren," zei Martin Kon, president & COO, Cohere. "We werken nauw samen met Oracle om bedrijven in staat te stellen hun bedrijfsvoering met AI te superchargen, met een aanpak die voorrang geeft aan gegevensbeveiliging en privacy."

"Oracle is een waardevolle partner geweest voor Altair en met de focus van Altair op computationele wetenschap en kunstmatige intelligentie, is Altair begonnen met het integreren van grote taalmodellen in onze oplossingen vanwege hun trans

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie