Oracle helpt HR-teams de productiviteit en groei van werknemers te maximaliseren

Redactie WINMAG Pro

Om HR-leiders te helpen de ontwikkeling, potentie en flexibiliteit van hun werknemers beter te ondersteunen, heeft Oracle vandaag een aantal nieuwe updates aangekondigd voor Oracle ME, het werknemerservaringsplatform in Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM)

Een van deze updates betreft Oracle Grow, een nieuwe AI-gestuurde oplossing die leren, ontwikkeling van vaardigheden en loopbaanmobiliteit verbindt in één gepersonaliseerde ervaring om zelfgestuurd leren, mogelijkheden voor loopbaangroei en vaardigheidstraining te bieden, afgestemd op de bedrijfsdoelen.

Veel organisaties hebben moeite met het in kaart brengen van de vaardigheden van hun personeel, het voorspellen van welke vaardigheden nodig zijn voor een succesvolle toekomst en het in dit opzicht dichten van hiaten. Aan de andere kant hebben werknemers moeite zich aan te passen aan de veranderende bedrijfsbehoeften. Zij zijn vaak niet goed op de hoogte van de beschikbare groeimogelijkheden, en weten niet goed welke resources het meest geschikt zijn voor hun loopbaan.

"Elke organisatie wordt momenteel uitgedaagd om meer te bereiken met minder. Hiervoor moet hun productiviteit omhoog en moet het beste talent binnen het bedrijf worden gehouden", aldus Chris Leone, Executive Vice President, Applications Development, Oracle Cloud HCM. "Professionele ontwikkeling speelt hierbij een sleutelrol, maar met het ongekende tempo waarin de bedrijfsbehoeften en de voor de arbeidsmarkt relevante vaardigheden veranderen, stelt dit HR voor een lastige uitdaging. Om onze klanten te helpen hiervoor een oplossing te vinden, introduceren we nu Oracle Grow, waarmee werknemers in staat worden gesteld hun volledige potentieel te bereiken. Oracle Grow is ontworpen om zowel de werknemerservaring als bedrijfsprestaties te verbeteren, door werknemers nieuwe mogelijkheden voor groei te laten ontdekken en het voor managers mogelijk te maken de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden af te stemmen op de bedrijfsprioriteiten." 

Nieuwe functies

Oracle Grow geeft werknemers een duidelijk beeld van de vaardigheden die ze nodig hebben om verder te komen in hun huidige functie, geeft de potentiële kansen aan die nieuwe vaardigheden hen bieden, en stippelt mogelijke carrièrepaden uit. De nieuwe AI-oplossing biedt gepersonaliseerde inzichten en intelligent advies voor alle interacties in Oracle Learning, Oracle Dynamic Skills en Oracle Talent Management, samen in één interface. Nieuwe functies die beschikbaar zijn in Oracle Grow zijn onder meer:

Uniforme groei-ervaring: biedt de meest relevante inzichten en AI-gestuurde ontwikkelingsmogelijkheden, om werknemers te helpen zich aan te passen aan de veranderende functie-eisen, nieuwe groeikansen te ontdekken en hun loopbaanambities te realiseren. Door HR-gegevens uit Oracle Cloud HCM te verenigen, biedt Oracle Grow gepersonaliseerd advies over de volgende stappen die werknemers kunnen nemen op basis van hun verantwoordelijkheden, loopbaaninteresses, de gewenste vaardigheden, persoonlijke leerstijl en veranderingen in het bedrijf.

  • Career Paths: laat werknemers verschillende loopbaanmogelijkheden in de organisatie ontdekken en biedt stapsgewijze begeleiding en ontwikkelingsplannen afgestemd op elke persoon op basis van hun Oracle Cloud HCM-profiel. Met identificatie van vaardigheden, gepersonaliseerde ontwikkelingstrajecten en leermiddelen, biedt Career Paths werknemers de mogelijkheid toekomstige functies te ontdekken en zich hiervoor optimaal te kwalificeren.
  • Gepersonaliseerde afspeellijsten voor ontwikkeling: hiermee kunnen werknemers hun eigen ontwikkelingstraject samenstellen afgestemd op hun doelen en ambities. Met de afspeellijsten voor ontwikkeling in Oracle Journeys kunnen werknemers unieke op doelen gebaseerde content maken die advies biedt voor het vinden van coaches, cursussen, klussen, interne en externe ontwikkelingsbronnen, en meer.  
  • Verbeterd Team Skills Center: hiermee kunnen leidinggevenden en managers de vaardigheidsbehoeften en -hiaten in hun teams en organisatie in kaart brengen, specifieke vaardigheden toewijzen die nodig zijn om bedrijfsdoelstellingen te behalen, en deze automatisch toevoegen aan de Oracle Grow-ervaring van elke werknemer.
  • Gepersonaliseerde ontwikkelingsvoorkeuren: geeft werknemers de mogelijkheid om te beslissen welke vaardigheden ze willen ontwikkelen en op welke manier, door rekening te houden met verschillende leerstijlen en voorkeuren. Met Oracle Grow kunnen werknemers bepalen welke vaardigheden ze willen verwerven, welke onderwerpen ze willen volgen, welke loopbaan ze willen nastreven, en meer. Wijzigingen in persoonlijke voorkeuren zijn automatisch terug te zien in hun Oracle Grow-ervaring, die voortdurend wordt bijgewerkt op basis van het persoonlijke groeiproces.

"Enkele van de grootste uitdagingen op de huidige markt zijn het binnenhalen van het juiste personeel, hen betrokken weten te houden bij het bedrijf en hun de instrumenten te geven die ze nodig hebben om verder te groeien en succesvol te zijn", aldus Quincy Valencia, VP en Research Director – HCM Technology, Ventana Research. "Oplossingen zoals Oracle Grow, die dit op een gepersonaliseerde manier helpen te realiseren, zijn voor duurzame interne talentontwikkeling van essentieel belang. Oracle Grow helpt niet alleen werknemers richting persoonlijk succes, maar biedt ook bedrijven de vaardigheden en flexibiliteit die nodig zijn om te groeien in deze tijden van verandering."

Oracle Cloud HCM is een volledig cloudgebaseerde, complete oplossing die alle human resource-processen, van aanstelling tot pensionering, met elkaar verbindt. Door alle personeelsgegevens op één platform te verbinden, hebben HR-teams toegang tot één centrale gegevensbron waarmee ze hun personeelsstrategie kunnen verbeteren. De ingebouwde AI fungeert als adviseur die HR-teams helpt bij de analyse van personeelsgegevens en aanbevelingen doet voor het verbeteren van bedrijfsprocessen.

Ga voor meer informatie over Oracle Grow naar: https://www.oracle.com/human-capital-management/employee-experience/oracle-me/grow/.

Ga voor meer informatie over Oracle ME naar: https://www.oracle.com/human-capital-management/employee-experience/oracle-me/. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie