Out now: Baaz powered by WINMAG Pro 2.2021

Redactie WINMAG Pro

De tweede editie van 2021 ligt op de deurmat. Het magazine staat bol van de adviezen, interviews en achtergronden voor ondernemers en IT-professionals. Sla 'm open, abonneer of lees digitaal.

Benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen in IT-gebieden als storage, netwerk, security, telecom en hardware? Navigeer naar read.clipboardmedia.nl en ontvang het magazine (84 pagina’s) zesmaal per jaar, of werp een blik op dit overzicht en lees ‘Baaz powered by WINMAG Pro’ digitaal. Editie naar keuze nabestellen? Doe je hier.

Over de editie

Sportlocaties, muziek- en dansscholen, dierentuinen en poppodia kunnen open. Contactberoepen zijn weer toegestaan, dus mogen ook sekswerkers aan de slag. Terrastijd is tot acht uur ‘s avonds verruimd - en elke versoepeling is een stap op de terugweg naar ‘normaal’.

In het begin van de crisis - april 2020 - gingen er 338 bedrijven failliet. Een jaar later is het maandelijkse aantal met 64 procent gedaald (bron: CBS). Straten trekken aan en de omzetcijfers van mkb-ondernemingen krabbelen omhoog.

Hoewel het economische plaatje verbetert, is de stemming geen afspiegeling van de blijvende dreiging die COVID-19 heet. Huidige besmettingscijfers en ziekenhuisopnamen wijken nauwelijks van de situatie die tot een derde lockdown leidde.

Een vierde lockdown laat gelukkig op zich wachten. Vaccinatie maakte het mogelijk om te heropenen. Miljoenen Nederlanders zijn twee prikken rijker - en voor hen is het besmettingsgevaar met 60 tot 90 procent verminderd (bron: RIVM).

Het doel is om heel Nederland vóór 2022 van dezelfde immuniteit te voorzien. Toch kan het RIVM (nog) niet zeggen hoe lang die immuniteit aanhoudt.

Dit maakt het belangrijk om stellingen over het ‘nabije crisiseinde’ met een korreltje zout te nemen. Sinds maart 2020 is verandering de enige constante. Ironisch genoeg verandert de voorzienbare toekomst daar niets aan.

Jij, ik, medewerkers, collega’s, partners en klanten moeten door. Zo veilig en optimistisch als mogelijk, net zoals we sinds maart 2020 weten te presteren. In het coverinterview van deze editie maak je kennis met Paul Ramakers, CEO van Exact. Hij voelt een “geweldig respect voor alle ondernemers die tegenslagen incasseren, zo sterk mogelijk overbruggen en zich ondanks alles richten op wat er wél kan”.

Hetzelfde respect voelen wij. Voor jou - en alle andere professionals en ondernemers die ‘s ochtends het bed uitkomen om te maken wat er van te maken valt. Dát motiveert ons om de wekker te zetten. Wij willen je informeren en adviseren, met nieuws, interviews en reviews rondom ondernemerschap en ICT. Wij blijven doorgaan - en jou hebben we er graag bij.

Werp een blik op de onderstaande artikelen voor een indruk van de editie.


De toekomst van IT is klimaatneutraal

Steeds meer Nederlandse steden stellen milieuzones in. Toegang is afhankelijk van emissie; wagens die te veel CO2 uitstoten worden bij de zonegrens geweigerd. Het laatste wordt in Duitsland al jarenlang met milieustickers gehandhaafd. Dergelijke stickers zijn binnenkort niet meer exclusief aan voertuigen. Onder andere hardwarefabrikanten worden steeds vaker genoodzaakt om CO2-uitstootgegevens op producten te vermelden. “Een enorm belangrijke wending”, stelt Stefan Berchlin Larsen, gastexpert en EMEA Business Development Manager bij Lenovo. Hij vertelt.

“Mij overkomt het niet”

Datalekken vinden steeds regelmatiger plaats. Het onderwerp van cybersecurity beperkt zich niet langer tot grootbedrijven en de ICT. Hoewel ook de dagkranten bol staan van het nieuws over gegevensverlies en cybercriminaliteit, blijft het makkelijk om te relativeren en bedenken dat het jou of jouw bedrijf niet overkomt. Een verklaarbare houding, want mkb-ondernemingen zijn zelden het doelwit van gerichte hacks. Toch hebben juist mkb-ondernemingen de grootste kans om slachtoffer te worden.

Videokwaliteit is professionalisme

Woon-werkverkeer daalt, digitale communicatie stijgt en thuiswerk lijkt de toekomst te hebben. Maar hoe weten we dat zo zeker? En wat betekent de trend voor jouw communicatieve vermogen? Jean-Luc Sigonney, Sales Director bij Konftel, werkt aan het front van verandering. De expert beantwoordt vragen over thuiswerk en professionalisme in een nieuwe wereld.

Review: Altaro Backup for MSPs

‘Altaro VM Backup’ is misschien wel het beste antwoord op de vraag naar een veilige VM-omgeving. ‘Altaro VM Backup for MSPs’ verbreedt de software met functionaliteit voor dienstverleners. De vraag is of die uitbreiding zijn oorsprong eer aandoet. We namen de tool uitgebreid onder de loep.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie