Out now: Baaz powered by WINMAG Pro 3.2021

Redactie WINMAG Pro
De derde editie van 2021 ligt op de deurmat. Het magazine staat bol van de adviezen, interviews en achtergronden voor ondernemers en IT-professionals. Sla 'm open, abonneer of lees digitaal.

Benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen in IT-gebieden als storage, netwerk, security, telecom en hardware? Navigeer naar read.clipboardmedia.nl en ontvang het magazine (84 pagina’s) zesmaal per jaar, of werp een blik op dit overzicht en lees ‘Baaz powered by WINMAG Pro’ digitaal. Editie naar keuze nabestellen? Doe je hier.

Over de editie

Het is even wennen. Bijna anderhalf jaar lang stond het Nederlandse straatbeeld bol van de lichtblauwe mondkapjes. Inmiddels kijk je in de dichtstbijzijndste Albert Heijn tegen een palet van ontblote gezichten aan.Kroegen, bibliotheken, kerken, zwembaden en parken mogen daarentegen open. Trouwerijen zijn toegestaan. Ook aapjes kijken kan weer - in de dierentuin, of op kantoor.

Er is opnieuw mogelijkheid om ‘s ochtends op de A4 of A10 aan te schuiven, stil te staan en je af te vragen waarom je vandaag - van alle dagen - persé op de zaak werd verwacht. En hoewel die mogelijkheid velen ongetwijfeld zal verblijden, is de kans klein dat je daadwerkelijk met regelmaat in zo’n bloedergerlijke situatie belandt.

Werkgevend als werknemend Nederland zijn het erover eens: thuiswerk werkt - en heeft een plekje in de organisatie van bedrijven in de meeste sectoren. Wat voor werkgevers als morele keuze begon, groeit uit tot middel voor een gezonde financiële basis (denk aan lagere huurlast), retentie (autonomie voor werknemers) en productiviteit.

COVID-19 schudde de boel op. Het virus brengt en bracht een hoop ellende, maar keerzijden zijn er evengoed. De geschiedenis leert dat samenlevingen niet bloeien of ontstaan wanneer de natuurlijke middelen van een omgeving té talrijk zijn.

Voorspoed is een groot leraar; tegenslag een nog grotere. Aan spreuken als de laatste heb je weinig wanneer de omzetcijfers kelderen, gezondheid van familie en vrienden op het spel staat en ‘faillissement’ dagelijks op het puntje van de tong ligt. Maar breekt de zon door, wordt het geld van een klant besteedbaar en seint zelfs de Rijksoverheid dat we er redelijk voorstaan, dan is de boodschap van enorme waarde.

Dit is hét moment om te reflecteren. Hét moment om te leren van bedrijven die de hardste klappen incasseerden, of bedrijven die er juist vlekkeloos doorheen kwamen. En hét moment om te verdiepen in ICT. Daarbij ondersteunt Baaz powered by WINMAG Pro. 

Werp een blik op de onderstaande artikelen voor een indruk van de editie.


Hoog tijd om de multi-cloud te omarmen

Voor veel IT-leiders voelde 2020 als een heel decennium. CIO’s werden er in deze uitdagende tijd toe gedwongen om meer te bereiken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. In een razend tempo werden systemen en tools ingevoerd waarmee medewerkers op afstand hun werk konden doen. Vaak zijn bestaande transformatieplannen voor de lange termijn in enkele maanden gerealiseerd. Christian Siegers, Cloud Strategist bij Fujitsu, legt uit hoe de positieve gevolgen op de uitrol van cloudsystemen doorgezet kunnen worden. 

Microsoft- en Google-platforms onder vuur

Organisaties over de hele wereld hebben in recordaantallen gebruikgemaakt van tools in de cloud, en aanvallers zijn snel gevolgd. In de afgelopen maanden heeft Proofpoint een toename waargenomen van cybercriminelen die misbruik maken van de populaire infrastructuur van Microsoft en Google om bedreigingen te hosten en te verzenden via Office 365, Azure, OneDrive, SharePoint, G-Suite en Firebase-opslag.

Weerstand tegen technologische transformatie

De customer experience (CX) vormt een topprioriteit voor bijna de helft (43 procent) van alle Nederlandse bedrijven. Uit een internationaal onderzoek door Rackspace Technology (NASDAQ: RXT) blijkt echter dat een gebrek aan inzicht onder zakelijke stakeholders bijdraagt aan een cultuur van angst en weerstand tegen de inzet van nieuwe technologie voor het verbeteren van de CX.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie