Out now: de Eindejaarsspecial 2019/2020

Redactie WINMAG Pro
De Eindejaarsspecial, een combinatiemagazine van Baaz en WINMAG Pro, ligt op de deurmat. We spreken de meest toonaangevende ondernemers van het moment - niet om gezellig te babbelen, maar het verhaal te ontdekken achter hun succes, na te lopen welke stappen en IT-uitdagingen voorafgaan aan het opschalen en staande houden van een bedrijf. Tegelijkertijd blikken we terug op de topinterviews van het afgelopen jaar en richten we de redactionele pen op adviserende achtergronden en gesprekken, waardoor jij het nieuwe ondernemers- en dienstverleningsjaar als nooit tevoren beet zal kunnen pakken.

Het onderstaande is slechts een greep uit de verzameling interviews, reviews en achtergronden die in het magazine te vinden zijn. Geïnteresseerd in technologie, actief dienstverlener, IT-beslisser of prosumer? Navigeer naar deze pagina en ontvang WINMAG Pro zesmaal per jaar. Specifieke edities nabestellen? Dat doe je hier.


Achtergrond | Gaten in de markt van 2020

Net zoals ieder jaar had ook 2019 zijn hoogte- en dieptepunten. De redacties van WINMAG Pro en Baaz bundelen de expertisen en kijken terug op een roerig jaar op technologie en ondernemingsgebied, dat ongetwijfeld zijn weerslag zal hebben op 2020.

Gastexpert | Dit is het wapen in de strijd tegen cybercrime

Er was een tijd dat cybercriminelen nog met digitale hagel schoten: iedereen was een mogelijk slachtoffer. Tegenwoordig gaan onlinecriminelen veel gerichter en verfijnder te werk. Dit ‘cybermaatwerk’ is voor organisaties heel gevaarlijk, want de kans op een hack is groter. Een gehackt netwerk zorgt niet alleen voor imagoschade, maar heeft ook vervelende financiële gevolgen. Bedrijven moeten daarom slimme maatregelen nemen om cybergevaren buiten de deur te houden. Die maatregelen vragen echter om veel mankracht, budget en tijd. En bovenal kennis over de meest recente bedreigingen. Waar haalt de MKB’er in 2020 deze kennis vandaan?

Interview | AI ligt voorhanden - waar wacht je op?

Elke gegronde beslissing begint bij informatie, ofwel data. En in zowel het verzamelen en inzichtelijk maken als toepassen en modelleren van informatie, komt Exact tegemoet. Nederlands grootste en meest toonaangevende softwareontwikkelaar staat nooit stil. Exact timmert keihard aan de weg om te innoveren; te zorgen dat jouw bedrijf optimaal gebruik kan maken van moderne ontwikkelingen als artificial intelligence en machine learning, zonder daarvoor afhankelijk te zijn van complexe infrastructuren en torenhoge capaciteiten. Om daar het fijne van te achterhalen, spreken wij Judith Redi, expert op het gebied van AI en leider van een team data-analisten dat AI-tools ontwikkelt voor Exact software.

Achtergrond | De digitale burnout ligt op de loer

Succes bereik je met keihard werk. Weinig ondernemers delen die mening niet, dus zal het merendeel makkelijk verleid worden tot twaalf of zestien uur lange werkdagen. Wie uiterst ambitieus is, is vatbaar voor een onophoudelijke stroming van meetings, briefings en dagelijkse prak. Dat kan snel tot een gebrek aan zelfverzorging leiden. En wanneer werk te allen tijde voorgaat, is de burnout nabij. Gelukkig biedt software – waaronder 3CX – uitkomst.

Interview | Wifi wordt kinderspel met NETGEAR Orbi Pro

Met zijn Orbi Pro-wifisysteem, waarmee midden- en kleinbedrijven profiteren van betrouwbare en razendsnelle wifi, zet NETGEAR sinds jaar en dag de toon. Het systeem is niet alleen draadloos, maar ook snel en zonder verborgen kosten te installeren. Om meer te weten te komen over het elegante netwerksysteem, spreken we Arend Karssies, Regional Director bij NETGEAR.

Achtergrond | Het toenemende belang van Managed File Transfer

De manier waarop we bestanden delen – en de software die dat mogelijk maakt – is in de afgelopen tien jaar drastisch veranderd. Mobiel werk is de nieuwe norm en interactie tussen B2B-bedrijven groeit. Maar waar communicatie en afstandswerk toeneemt, groeit het aantal privacy- en securitydreigingen. Vandaar dat het voor 2020 noodzakelijk is om de manier waarop jouw organisatie bestanden deelt, aandachtig onder de loep te nemen. Een doordachte File Transfer Strategy is onmisbaar voor het digitale bedrijf.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie