Out now: WINMAG Pro 2.2019

Jordi Smit
WINMAG Pro 2.2019 is vanaf nu verkrijgbaar. Cyberkans of -risico, optimist of pessimist: we hopen ieder te voorzien van een dosis actueel en inzichtvol nieuws. Lees mee en haal het blad in huis; neem een duik in de alsmaar groeiende digitale wereld.

Bring your own device

Waarom zou je werknemers laten werken met oude materialen, terwijl zij zelf de nieuwste apparatuur in huis hebben? De nieuwste mobiele apparaten hebben veel meer mogelijkheden en werken efficiënter. Kortom: een win-winsituatie. Bovendien werkt de werknemer liever op zijn eigen apparatuur, omdat hij dit gewend is. Met andere woorden: het begrip ‘Bring Your Own Device’ is relevanter dan ooit.

ISDN verdwijnt

Vanaf 1 september dit jaar valt definitief het doek voor de ISDNverbinding. Een afkorting die staat voor Integrated Service Digital Network. Toen het netwerk in de jaren ‘90 werd uitgerold, was het State of the Art. Mede omdat het internetten en bellen combineerde op één lijn en omdat je er meerdere toestellen op aan kon sluiten. Nu is het technisch gezien achterhaald en niet meer concurrerend voor provider KPN. Veel bedrijven blijven achter met hoge afschrijvingen op hun apparatuur. De vraag is hoe ze nu verder moeten.

Postduiven draaien overuren

Kun jij je nog herinneren dat je ‘per tik’ betaalde om een paar uurtjes te surfen op het wereldwijde web? Dit systeem is zwaar verouderd, dus laten we die tijd vooral achter ons laten. Nu is het zaak dat iedereen tijdig overstapt naar een digitaal telefonie-alternatief. Deze belangrijke boodschap lijkt alleen nog niet tot iedereen te zijn doorgedrongen.

AVG viert eerste verjaardag

De eerste helft van 2018 stond bij veel bedrijven, organisaties en instellingen in het teken van slechts één onderwerp: de naderende inwerkingtreding van de AVG, de Algemene Verordening Persoonsgegevens. Aangejaagd door soms wat hysterische berichtgeving in de media en met torenhoge boetes in het vooruitzicht probeerden duizenden marketeers, privacy-deskundigen en onwetende CEO’s hun bedrijf op tijd AVG-proof te maken. Maar wat gebeurde er op 25 mei 2018? Bar weinig. Wat nu?

Glasvezel: hoelang moeten we nog wachten

Een keuze tussen kabel, DSL en glasvezel is eenvoudig gemaakt. Met download- en uploadsnelheden van maximaal 500 Mbit/s is glasvezel onverslaanbaar. Toch is ruim tien jaar na de allereerste glasvezelkabel nog niet eens de helft van Nederland voorzien van glasvezel. Hoe kan dat?

IoT: de beste toepassingen

Een nieuwe wereld waarin al onze apparaten met elkaar verbonden zijn en precies bijhouden wat jij fijn vindt. Een gruwel voor veel privacyexperts, maar een ongekende nieuwe markt voor veel ondernemers. Ook nu al schieten de IoT-toepassingen als paddenstoelen uit de grond. Wij zetten de beste op een rij.

Screen Mirroring en casting

Het klinkt altijd zo mooi. En het ziet er tegelijkertijd zo professioneel uit. Je zit in een vergaderruimte met collega’s of gasten, en je staat op het punt om een presentatie te geven. Uiteraard doe je dat niet vanaf je kleine laptop- of tabletscherm. Nee, daarvoor gebruik je dat mooie grote scherm aan de muur. Maar hoe doe je dat ook alweer? En met welke techniek? Met Screen Mirroring? Casting? Of toch nog iets anders?

Cloud gaming: waar gaat het naartoe?

Toen je een jaar of vijftien geleden door de winkelstraat liep kon je onmogelijk om de Free Record Shop of de Dixons heen. Winkels die het vooral moesten hebben van de verkoop van cd’s en dvd’s, zowel met muziek als games erop. Toen kwam de digitale revolutie en kwamen consumenten massaal tot het besef dat je muziek ook gewoon (bijna) gratis kunt streamen. Inmiddels lijkt de volgende revolutie zich te voltrekken: het einde van de offline game.

Microsoft Surface Studio 2

Microsoft bracht ruim twee jaar geleden zijn eerste desktopcomputer uit in de vorm van de imponerende Surface Studio. We zeggen niets te veel als de Surface Studio een van de meest vooruitstrevende pc-ontwerpen is die de wereld ooit heeft gekend. De Surface Studio 2 zet nú nog een stap vooruit. We waren uiteraard zeer enthousiast om de nieuwste versie te mogen testen. Dit is wat wij ervan vonden.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi