Reviews, achtergronden en interviews over zakelijke IT

Out now: WINMAG Pro 3.2018

Marc Boersma
WINMAG Pro 3.2018 is nu verkrijgbaar. Zoals je van ons gewend bent, staat deze editie weer vol met reviews, achtergronden, gastexperts en meer. Zo besteden we uitvoerig aandacht aan netwerkbeheer, technische wonders op wielen en de werkelijke kosten van mobiel werken.

Ook hebben we interessante artikelen waarin we ons licht schijnen op de CEBIT nieuwe stijl, de voordelen van virtueel vergaderen en veilig netwerken. Ook bieden we een aantal onderhoudende interviews, waaronder met Nick Galea van 3CX.

Natuurlijk vind je ook een groot aantal interessante reviews van hard- en software in het nieuwe nummer van WINMAG Pro. We bespreken onder meer de Toshiba laptop: Portégé X30-E-10D, de Synology DiskStation DS1618+ en de ASUS ZenBook Pro 15

Duizelingwekkend moeilijke designbeslissingen

Design in de ICT is een moeilijk beroep. Zeker als jeverantwoordelijk bent voor een product dat de hele wereld gebruikt, zoals het Elite x360-notebook. De Amerikaan Chad Paris van HP vertelt in een interview met ons hoe hij en zijn team design benaderen, rekening houdend met een ingewikkeldsamenspel van grondstoffen, techniek en een divers publiek in een snel veranderende wereld.

Netwerkbeheer voor iedereen

De lat van goed netwerkbeheer ligt hoog. Met Insight van NETGEAR hoef je geen ingenieur te zijn om aan de hoge eisen van netwerkbeheer te voldoen. Nader Attar heeft meer dan 20 jaar ervaring in de branche en werkt tegenwoordig bij het bedrijf. Lees wat zijn bevindingen zijn over Insight en hoe je als MKB'er security adequaat aanpakt.

De werkelijke kosten van mobiel werken

Miljoenen Nederlanders werken thuis. Volgens het CBS werkt nu bijna 4 op de 10 vanuit zijn stoel thuis. Je zou denken dat dit kosten scheelt, maar het ligt allemaal iets complexer. IT-managers zien namelijk de kosten stijgen, juist door toegenomen mobiliteit van medewerkers.

CEBIT nieuwe stijl

WINMAG Pro was er dit jaar bij en deed via social media verslag van het evenement dat dit jaar getransformeerd is naar een hip techfestival. Daarmee heeft het evenement zich definitief geschaard onder een reeks aan tech-evenementen die je als rechtgeaarde techneut niet mag missen. In dit nummer kun je een uitgebreid verslag lezen van onze ervaringen op de CEBIT van 2018.

Technische wonders op wielen 

De auto van nu zit vol met ingewikkelde techniek. Was dat vroeger technisch interessant, daar komt nu ook de noodzaak van innovatie bij vanwege grote milieuproblemen. We kijken naar enkele opmerkelijke en ambitieuze tech-oplossingen van grote merken die onze manier van autorijden de komende jaren waarschijnlijk aanzienlijk gaan veranderen en hopelijk het milieu doen verbeteren.

Chatbots als alternatieve klantenservice

Chatbots worden ingezet om de klantenservice te verbeteren. Wat is de huidige stand van zaken met betrekking tot deze digitale collega’s? O ja, je kunt best zelf een chatbot maken.

Hackers heel gewoon

Secura hield afgelopen maand de jaarlijkse Black Hat Sessions. Twee dingen vallen op: ethical hackers zijn geaccepteerd en kwaardaardige hackers gevaarlijker dan ooit.

Toshiba laptop: Portégé X30-E-10D

De Toshiba Portégé-lijn mag je gerust legendarisch noemen. Bekend om zijn extreme robuustheid en prestaties weet dit notebook zich al sinds eind vorige eeuw te handhaven in een markt waar de concurrentie moordend is.

Synology DiskStation DS1618+

Veel Synology in het magazine deze keer. Het bedrijf dat wereldwijd bekend is om zijn NAS-oplossingen heeft een revolutionaire nieuwe manier van back-uppen op de mark gebracht waarmee heel veel kan. Daarnaast blijft het betrouwbare hardware op de markt brengen, waaronder de DS1618+. Wij hebben het apparaat flink aan de tand gevoeld.

Virtueel vergaderen 

Je hoeft voor een vergadering niet meer de deur uit. Steeds vaker is virtueel vergaderen een goede optie. Waarom in de file staan als je elkaar ook kunt spreken via een internetverbinding? Het scheelt je tijd en geld en het is nog goed voor het milieu ook. Maar hoe pak je dat aan? We presenteren je 13 tips, waarmee je van elke videovergadering een succes kunt maken.

ASUS ZenBook Pro 15

ASUS liet een parel van een ZenBook zien op de Computex 2018 in Taiwan. Wat meteen opviel was het futuristische nieuwe ScreenPad, maar er is meer moois te ontdekken aan deze ZenBook dan je op het eerste gezicht ziet.

Wij houden van WinRAR

Je staat er wellicht niet bij stil, maar wist je dat het programma WinRAR wereldwijd een half miljard gebruikers kent? Een bizar hoog aantal. We gingen op zoek naar de oorzaken van dit succes en kwamen tot een paar interessante conclusies.

Het nieuwe bellen van Tele2

Heel even en dan is ISDN alleen nog maar te zien in musea. Met het verdwijnen van ISDN moeten MKB'ers noodgedwongen op zoek naar een alternatief. Tele2 heeft met Het Nieuwe Bellen het antwoord op die vraag.

De talloze voordelen van 3CX

Al eerder schreven we over de vele voordelen die er te behalen zijn met het intelligente IP-telefoniesysteem van 3CX. Het is niet voor niets dat meer dan 100.000 bedrijven hun telefonie toevertrouwen aan de slimme ingenieurs van dit bedrijf. CEO Nick Galea vertelt ons wat we in de nabije toekomst mogen verwachten aan ontwikkelingen bij het bedrijf.

Veilig netwerken doe je zo

Een verstandig ondernemer pakt zijn netwerkbeveiliging serieus aan. Vrijwel elk systeem is te kraken, maar dat betekent niet dat je het er maar op aan moet laten komen. Het minste dat je kunt doen is het een hacker zo moeilijk mogelijk maken. We nemen een paar basisstappen met je door.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc