Out now: WINMAG Pro 3.2019

Redactie WINMAG Pro
WINMAG Pro 3.2019 is vanaf nu verkrijgbaar. Cyberkans of -risico, optimist of pessimist: we hopen ieder te voorzien van een dosis actueel en inzichtvol nieuws. Lees mee en haal het blad in huis; neem een duik in de alsmaar groeiende digitale wereld.

Van Toshiba naar Dynabook

Laptopfabrikant Toshiba heet sinds kort Dynabook. Dat is nog even wennen. Zelfs voor Ronald Ravel, Country Manager Benelux. Niet zo vreemd, want het Toshiba-merk heeft een rijke geschiedenis en Dynabook daarentegen is vooralsnog onbekender in ons land. Daar gaat verandering in komen als het aan Ravel ligt. ‘Onze klanten en partners zullen in dit transitiejaar al merken dat we meer en sneller nieuwe mobiele oplossingen op de markt brengen onder de naam Dynabook.’ Ravel geeft uitleg over het hoe en waarom van de naamswisseling en wat klanten daarvan gaan merken.

Private versus public

De discussie raast al jaren voort. Het antwoord zou inmiddels duidelijk moeten zijn, maar in 2019 komt de vraag opnieuw naar voren: welke opslagvorm is optimaal? De public cloud kent zijn voordelen, zo ook de private cloud, liggend aan jouw wensen. Bedrijven komen voor een belangrijke, maar subjectieve keuze te staan.

Hoe snel is Wi-Fi 6 daadwerkelijk?

Wi-Fi 6 maakte in het afgelopen kwartaal aanstalten om de netwerkwereld te veranderen. Zijn voorganger, Wi-Fi 5 (geïntroduceerd in 2014), wordt overtroffen op vrijwel elk prestatieveld. Wi-Fi 6 is in elke zin van het woord een verbetering, zoveel is duidelijk. Maar op welke vlakken blinkt de nieuwe standaard precies uit?

WaveXpert

SCOS, gevestigd in Amsterdam, is hét Nederlandse bedrijf voor hardware en tools die geschikt zijn voor Wireshark. Daarmee biedt het bedrijf een topaanbod aan mogelijkheden voor het beheer, de analyse en het veiligstellen van particuliere en bedrijfsnetwerken.

AV over IP neemt grote stappen vooruit

Het leveren van kwalitatieve beelden zonder latency is niet langer afhankelijk van peperdure splitters en video switches. Met de mogelijkheid om Pro AV signalen over een IP-netwerk te transporteren, worden tegenwoordig behoorlijk wat grenzen overwonnen.

Tech Inside: Virtual reality

Virtual reality bevindt zich op een keerpunt. Niet langer domineren enkele partijen de productie van prototype brillen. Wereldwijd richten 550 bedrijven inmiddels de kijkers op VR. Investeringen van honderden miljoenen stuwen de technologie voort. Niet gek, want wie een VR-bril opdoet, begrijpt het potentieel. VR is niet langer uitsluitend verwant aan gaming. De geneeskunde ziet mogelijkheden voor virtuele trainingsomgevingen, interesse en investering is het resultaat.

VPN: vijf redenen

Maak jij nog geen gebruik van een VPN? Zonde. Een Virtual Private Network kent tal van voordelen en is bovendien noodzakelijk voor het waarborgen van veiligheid bij gebruik van openbare wifinetwerken. Al helemaal met de opkomst van Wi-Fi 6, waarmee grootschalige openbare netwerken vaker zullen voorkomen, wordt het belang van een VPN vergroot.

De interessantste IT-events

Geregeld worden er IT-evenementen georganiseerd in Nederland. Wekelijks vindt er wel ergens een congres, lezing of workshop plaats. Van groot en massaal tot klein en intiem, maar altijd inspirerend en informerend: wij zetten de beste evenementen voor jou op een rij.

Column: Manipulatie van de hoogste orde

Bots die worden ingezet om een uitslag te beïnvloeden bij een talentenjacht. Het klinkt als iets kleins, maar toont in het echt iets veel groters. Manipulatie van de eerste categorie. Wie of wat kunnen we nog geloven?

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie