Out now: WINMAG Pro 4.2018

Redactie WINMAG Pro
WINMAG Pro 4.2018 is nu verkrijgbaar. Zoals verwacht staat deze editie bomvol nieuws, reviews en interviews. Onder andere Ruben Raadsheer van HP en Ronald Ravel van Toshiba doen een zegje; praktijkexpertise staat centraal, en zowel digitale veiligheid als de AVG stellen de toon. Lees mee en stem af met veiligheid-visionairs; haal het blad in huis en neem een duik in de alsmaar groeiende digitale wereld.

Van de HPZbook X2 en de Samsung Galaxy Tab S4 tot Visma's eAccounting-software en VoIP-vendor 3CX; zij het hardware, software of dienstverlening, wij testen ieder relevant product voor werkzamen en geïnteresseerden in de IT. Onder andere de naslag van de AVG en de alsmaar opkomende vraagtekens rondom AI en ML behandelen we uitvoerig. Daarbovenop spraken we met veiligheidsexpert Edwin van Andel over de zogenaamde ethische hacker. Bij deze: een voorproefje van het WINMAG Pro 4.2018

Digitale wetten, in inkt bedrukt

Ook revoluties vereisen regulatie. De AVG heeft geen introductie meer nodig; iedere EU-burger is inmiddels beschermd door privacywetten – wetten waar vrijwel ieder bedrijf zich aan dient te houden. Deze zogenoemde Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt door menig internetgebruiker geassocieerd met de digitale verwerking van gegevens. Logisch, maar foutief. Bits zijn niet tastbaar. Papier wél. Dit is wat de AVG inhoudt voor de poorthouder tussen digitaal en fysiek: de printer.

AI en ML als nieuwe wapens op het digitale slagveld

Je hebt ‘gelovers’ en je hebt ‘ongelovigen’. Critici en pragmatici. Over één ding zijn ze het echter allemaal eens: in de nabije toekomst gaan AI (Artificial Intelligence) en vooral het daarvan afgeleide ML (Machine Learning) een veel grotere rol spelen in het digitale slagveld. De digitale messen worden geslepen. Hoe gaan deze nieuwe technieken de voortgaande strijd tussen cybercriminelen en beveiligingsbedrijven veranderen? En wie wordt de winnaar? 

'Ethische hackers kunnen veel geld verdienen

Al op zeer jonge leeftijd bleek Edwin van Andel in staat om computers van bedrijven binnen te dringen. Tegenwoordig zoekt hij als ethisch hacker op verantwoorde wijze naar kwetsbaarheden in systemen. Als CEO van Zerocopter is hij ook een veelgevraagd spreker op binnen- en buitenlandse podia en via presentaties met legio praktijkvoorbeelden probeert hij de kloof tussen hackers en het bedrijfsleven te overbruggen.

Waarom je zzp’ers moet helpen bij het naleven van de GDPR

Wat doe je als bedrijf als je een bepaalde taak hebt, maar daar geen deskundig personeel voor in huis hebt? Dan zoek je een goede zzp’er. Zelfstandigen zijn en worden steeds vaker de onmisbare flexibele spil in het web die bedrijven nodig hebben om in de huidige economie te functioneren. De voordelen van zzp’ers zijn vanzelfsprekend, maar er zitten ook de nodige nadelen aan. Bijvoorbeeld als het gaat om het naleven van de GDPR.

ISDN: terug in de tijd

Je hebt het vast niet gemist: telefonie via ISDN stopt in september 2019. ISDN is een kostbare aangelegenheid om te bellen. Naast de maandelijkse abonnementskosten betalen bedrijven namelijk ook vaak nog per tik/gesprek en voor het onderhoud van het telefooncentrale. Wat is eigenlijk de geschiedenis van ISDN?

Security: waar staan we en waar gaan we heen?

Wat computing, printing en alle technologie die hiermee samenhangt betreft, zijn er weinig organisaties zo geschikt als HP die hierover zowel expertise op de huidige stand van security hebben als hierover een visie op morgen kunnen geven. En aangezien het IT-landschap in snel tempo verandert en blijft veranderen, is een gesprek met Ruben Raadsheer, Chief Technologist bij HP, de perfecte aangelegenheid om te bespreken waar we staan, waar we heen gaan en waar kansen liggen op security-vlak.

Zo profiteer je straks optimaal van 5G  

Er moet nog heel wat water door de Rijn, voordat we straks gaan profiteren van het snelle 5G-netwerk. Eén ding is zeker: 5G gaat er komen en het is zaak dat je daar op voorbereid bent. Waar nu de laptop soms nog hindernissen geeft, gaat dat straks een stuk sneller.  En belangrijker nog: het nieuwe 5G-netwerk geeft je de gelegenheid allerlei nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

Word abbonee! 

Iedere editie de WINMAG Pro op de mat ontvangen? Schrijf je in via deze link. Vorige edities zijn achteraf te bestellen via deze link. Wij creëerden WINMAG Pro 4.2018 met genot en trots, en wensen jullie dan ook enorm veel leesplezier toe. Aju! 

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie