Owl Labs lanceert Owl Bar: de eerste videoconferencing bar die integreert met 360-graden video- en audio-apparaten

Redactie WINMAG Pro
Owl Labs heeft gisteren de Owl Bar, een videoconferencing bar met voorwaarts gerichte camera, microfoon en speaker gelanceerd

De Owl Bar integreert met de Meeting Owl en de recent gelanceerde Whiteboard Owl. Daarmee is dit de eerste camera van zijn soort op de markt die draadloos koppelt met een 360-graden camera in het midden van een vergaderruimte.

De Owl Bar werkt op zichzelf of in combinatie met andere Owl Labs apparaten, en is compatibel met alle grote videoconferencing-platforms. Het Owl Labs-ecosysteem gebruikt de AI-gedreven Owl Intelligence System (OIS)-software om automatisch van camera te wisselen en de aanwezige deelnemers optimaal in beeld te brengen wanneer ze spreken en bewegen. Dit bevordert oogcontact en voorkomt zijaanzichten. De Owl Labs-apparaten kunnen worden gecombineerd om ieder type ruimte goed in beeld te brengen, of het nu een kleine vergaderruimte is of een grote bestuurskamer.

"Owl Labs ontwikkelt en levert al ruim tien jaar toonaangevende 360-graden videoconferencing-apparaten die hybride samenwerking versterken", aldus Frank Weishaupt, CEO van Owl Labs. "We zijn ontzettend enthousiast over deze nieuwe en unieke productcombinatie. Ons doel is om hybride samenwerking minder stressvol te maken met marktleidende technologische oplossingen. We kijken ernaar uit om dat met de toevoeging van de Owl Bar in ons ecosysteem nóg effectiever te doen voor organisaties van iedere omvang."

De belangrijkste features van de Owl Bar: 

  • Sprekers komen automatisch optimaal in beeld: Wanneer de Owl Bar is gekoppeld met de Meeting Owl, schakelt de OIS-software automatisch tussen camera's om gezichten van deelnemers zo goed mogelijk in beeld te brengen.
  • Ondersteuning voor ruimtes van iedere grootte: Door de Owl Bar te koppelen met andere Owl Labs-apparaten, waaronder de Meeting Owl, de Whiteboard Owl en de Expansion Mic kan ieder type  ruimte goed in beeld worden gebracht. De Owl Bar kan op muren, TV-schermen of tafels worden gemonteerd.
  • Hoge videokwaliteit: De Owl Bar heeft een 114-graden, 4K-, 30-megapixel camera, die kan worden aangevuld met de 360-graden fisheye-lens van de Meeting Owl. 
  • Hoogwaardige audio: De vier omnidirectionele microfoons en geïntegreerde high-def luidspreker van de Owl Bar kunnen worden gekoppeld aan de acht slimme microfoons van de Meeting Owl.
  • IT-ondersteuning en apparaatbeheer: Beheer de Owl Bar en andere apparaten via tablet, telefoon of desktop app, met beheermogelijkheden op afstand via het Nest klantenportaal.

Bekijk de video om de Owl Bar in actie te zien.

De Owl Bar (adviesprijs €2.199) en de Whiteboard Owl (adviesprijs €699) zijn verkrijgbaar via OwlLabs.nl of via resellers en distributiepartners. In de komende maanden wordt de Owl Bar ook beschikbaar op Amazon. Klik hier om lokale resellers te vinden of neem contact op met sales@owllabs.com.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie