Paessler en Siemens versterken elkaar

Redactie WINMAG Pro

Siemens AG gaat de PRTG-monitoringsoplossingen van Paessler AG gebruiken voor de Siemens Lifecycle Management Suite (LMS). Dit kondigden de bedrijven aan tijdens de Hannover Fair in April. Paessler PRTG wordt daarmee een essentieel onderdeel van Siemens LMS. De nieuwe uitbreiding versterkt de samenwerking tussen Siemens en Paessler en brengt de relatie naar een strategisch niveau, zodat de kwaliteiten van beide bedrijven in de industriële omgeving nog meer benut worden.

Paessler PRTG en Siemens Industrial Automation DataCenter (IADC)

PRTG wordt al gebruikt in het Industrial Automation DataCenter (IADC) van Siemens, onderhouden door LMS. De monitoringstool bewaakt verschillende elementen van het IADC, toont de data in een overzichtelijk dashboard en waarschuwt systeembeheerders bij eventuele storingen. Dit zorgt voor optimale prestaties en ononderbroken processen in het datacenter. Daarnaast biedt PRTG LMS inzicht in de IT- en OT-omgeving.

In de afgelopen jaren heeft Paessler zijn focus op het gebied van monitoring uitgebreid van IT naar de wereld van OT en IIoT. Het bedrijf bewaakt nu industriële infrastructuren wereldwijd. Onlangs zette Paessler een nieuwe stap in de richting van OT met de Paessler PRTG OPC UA Server, een productuitbreiding die bewakings- en besturingssystemen (zoals SCADA) voorziet van monitoring- en alarmgegevens van PRTG.

Helmut Binder, CEO van Paessler, waardeert het vertrouwen dat Siemens in de Paessler PRTG-monitoringssoftware toont. "Het is een eer dat een wereldbedrijf als Siemens, met een reputatie voor innovatie en kwaliteit, onze Paessler PRTG-monitoringsoplossing heeft gekozen als uitbreiding op hun industriële aanbod", zegt Binder. "Dit benadrukt niet alleen de flexibiliteit en betrouwbaarheid van de monitoringsoplossing, maar ook de waarde voor industriële omgevingen."

“Met PRTG van Paessler breiden we onze Lifecycle Management Suite uit met een state-of-the-art IT/OT monitoringsoplossing.” Zegt Daniel Leese, productmanager van LMS bij Siemens. “Gebruikers krijgen dankzij de software automatisch een Reactive Maintenance Work package. Hiermee is het mogelijk om IT- en OT-monitoringsgegevens en waarschuwingen eenvoudig te integreren met de werkprocessen van operators en ingenieurs.”

Lees ook: Verizon Business levert Zero Trust-netwerk voor Siemens | WINMAG Pro

Lees ook: Paessler breidt monitoring uit | WINMAG Pro

en op Baaz.nl

Studenten zoeken financieel stabiele baan en duwen carrièrewensen weg

Kubermatic start Europese expansie in Nederland

 

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie