Panasonic en roda computer ontwikkelen Toughbook 40 Military

Redactie WINMAG Pro

De Toughbook 40 Military is het nieuwste product voor de defensiesector dat voortkomt uit de langdurige relatie tussen Panasonic en roda computer

Panasonic Mobile Solutions Business Division heeft vandaag de Toughbook 40 Military aangekondigd, die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in militaire voertuigen. De Toughbook 40 Military is het nieuwste product dat voortkomt uit de langdurige relatie tussen Panasonic en roda computer GmbH, een bedrijf met een jarenlange ervaring in het configureren en aanpassen van Toughbook-apparaten voor verschillende militaire toepassingen.

Ontworpen met defensie in het achterhoofd

De Toughbook 40 is stof- en waterbestendig met de IP66-classificatie en getest volgens militaire normen MIL-STD810H. Het apparaat is bestand tegen een val van een hoogte van 180 cm en is bestand tegen schokken, trillingen en temperaturen tussen -29 °C en 63 °C. De levensduur van de batterij kan worden verlengd tot 36 uur, dankzij de hot-swappable functie. Indien nodig kunnen alle radio- en displayfuncties onmiddellijk worden uitgeschakeld in de 'Concealed Mode'.

De 14-inch Toughbook 40 Military is speciaal ontworpen voor gebruik in militaire voertuigen, voldoet volledig aan de regelgeving van de defensiesector en bouwt voort op 's werelds beste robuuste notebook voor de defensie-industrie. Het apparaat is geconfigureerd voor Windows 11 Pro en biedt maximale flexibiliteit, met vier uitbreidingssleuven en interfaces van militaire kwaliteit. De Toughbook beschikt over MIL-LAN voor Ethernet-connectiviteit voor communicatie met andere systemen, MIL-DVI voor aansluiting op externe beeldschermen en twee USB 2.0-interfaces voor randapparatuur.

Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen extra interfaces worden geïmplementeerd, bijvoorbeeld CAN Bus, MIL-DP, MIL-VGA of USB 3.0. Daarnaast kan roda computer ook controleren of een glasvezeloplossing geïntegreerd kan worden.

De Toughbook kan ook worden uitgerust met de Eclypt® Core Encrypted Internal Solid State Drive (SSD) van Viasat. De Viasat SSD is gecertificeerd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk voor het beveiligen van Top Secret informatie en alle lagere beveiligingsniveaus, en is tevens gecertificeerd voor gebruik door de NAVO en andere Europese landen.

Toughbook 40 Military

Verbindingen van militaire kwaliteit verminderen uitvalpercentages

Extra randapparatuur wordt aangesloten op de Tougbhook 40 Military met connectoren van defensiekwaliteit (die indien nodig kunnen worden samengevoegd tot een enkele connector), of met een geoptimaliseerde EMC-aansluiting. Deze verbindingen zijn bestand tegen sterke trillingen in het voertuig en zijn ook bestand tegen vloeistof, stof en vocht. De bajonet- en schroefpluggen zijn eenvoudig aan te sluiten, ook met handschoenen aan.

In vergelijking met commerciële apparaten zorgen de robuuste verbindingen van militaire kwaliteit voor minder storingen van de componenten. Dit zorgt voor een verhoogde uptime van het apparaat en connectiviteit in de meest uitdagende omgevingen.

Florian Aschmoneit, CTO bij roda computer, zegt: "Digitalisering heeft de vraag naar mobiele IT en robuustere hardware in het leger doen toenemen. Gebruikers en besluitvormers willen apparaten die hoge prestatieniveaus bieden, zo compact mogelijk zijn en uitgerust zijn met beveiligde interfaces en verbindingen van militaire kwaliteit zodat ze over een breed scala aan toepassingen kunnen beschikken. Als gevolg hiervan zijn modulaire apparaten die eenvoudig kunnen worden aangepast de meest kosteneffectieve optie voor militair gebruik."

Een partnerschap dat resultaten oplevert

Panasonic en roda computer werken al lang samen aan een aantal grootschalige projecten, en hebben recentelijk extra focus gelegd op het aanpassen van op maat gemaakte Toughbook computers voor gebruik in voertuigen voor een aantal militaire klanten. De 30 jaar ervaring in de defensie-industrie van roda computer, in combinatie met Panasonic's beproefde reeks Toughbook-apparaten van militaire kwaliteit, bieden een onverslaanbare combinatie van robuuste, veilige en betrouwbare oplossingen voor de defensiesector.

Jon Tucker, General Manager, Solutions and Engineering, bij Panasonic Toughbook: "De Toughbook 40 Military is het product van de langdurige en wederzijds voordelige relatie tussen Panasonic en roda computer. Dit komt tot uiting in onze voortdurende inzet voor de ontwikkeling van state-of-the-art flexibele en toekomstbestendige oplossingen voor de veiligheids- en defensiesector in heel Europa."

Ga voor meer informatie over de Toughbook 40 Military naar: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/blog/tough-companion-every-mission-toughbook-40-military

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie