Populariteit van cloudoplossingen en ERPx bezorgt Unit4 een recordaantal nieuwe klanten in de eerste helft van 2021

Redactie WINMAG Pro
Unit4, leverancier van cloud bedrijfssoftware voor middelgrote en mensgerichte organisaties, maakt vandaag de resultaten bekend voor het tweede kwartaal van 2021 en het eerste halfjaar eindigend op 30 juni 2021. Hieruit blijkt dat Unit4 in het eerste halfjaar een recordaantal klanten heeft binnengehaald, waaronder 44 nieuwe klanten voor ERPx. Daarnaast is de omzet uit cloudabonnementen in het tweede kwartaal met 25 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in het vorige jaar en de cloudomzet steeg met 59 procent. De totale omzet in het eerste halfjaar steeg met veertig procent ten opzichte van de eerste helft van 2020.

Unit4 luidt een nieuw hoofdstuk in zijn groei- en innovatiegeschiedenis in

De overname van Unit4 door TA Associates is een belangrijke stap om de doelstelling van Unit4 - uitgroeien tot een vooraanstaande leverancier van cloudgebaseerde ERP-oplossingen voor middelgrote mensgerichte dienstverleners - te verwezenlijken. Het bedrijf streeft daarbij een totale omzet van 10 miljard dollar na. De steun van TA Associates zal Unit4 helpen met de internationale groei en activiteiten op het gebied van fusies en overnames.

Nieuwe klanten

Unit4 blijft de functionaliteit van ERPx uitbreiden, zodat haar klanten slimmer kunnen werken en de productiviteit van hun organisatie kunnen verhogen. De populariteit van deze innovatieve ERP-oplossing, die volledig kan worden aangepast aan de behoeften en omvang van middelgrote organisaties, heeft bijgedragen aan een sterke start van het jaar. Het aantal klanten van Unit4 die ERPx gebruiken groeide het eerste halfjaar tot 44. Nieuwe klanten in het tweede kwartaal waren onder andere Aurora Care, Birmingham Metropolitan College, Den Norske Krigsforsikring for Skib en Lunar Bank A/S. 

Unit4 tekende in het eerste halfjaar een recordaantal nieuwe klanten bij. Het ging onder meer om Bodø Energy, Devoteam, GBS, Golden Lane Housing, de gemeente Motala, Metyis, North Sea Port, Portman Travel, Parks and Resorts Scandinavia AB, en het politiecommissariaat van het Britse graafschap Cheshire. In dezelfde periode voltooide het 88 succesvolle lanceringen bij klanten. Unit4 scherpte in het tweede kwartaal haar focus op de customer journey aan. Het introduceerde chatmogelijkheden en selfservicetools en breidde haar klantenservice- en R&D-team uit.

Experience4U 2021

Na het succes van het wereldwijde evenement voor klanten en partners in 2020 maakt Unit4 bekend dat Experience4U (X4U) op 16 en 17 november 2021 zal worden gehouden. Geïnteresseerden kunnen zich aan het einde van de zomer voor het evenement aanmelden.

“Nu we een nieuw hoofdstuk in onze samenwerking met TA Associates inluiden, hebben we meer vertrouwen dan ooit in onze mensen, onze oplossingen en ons vermogen om middelgrote dienstverlenende organisaties van uitstekende oplossingen te voorzien”, stelt Gordon Stuart, CFO van Unit4. “De resultaten van het eerste halfjaar geven blijk van onze veerkracht, flexibiliteit en focus op het bevorderen van groei door innovatie en oplossingen die toegevoegde waarde leveren voor onze klanten. Zij doen een beroep op Unit4 voor de tools die ze nodig hebben om hun organisatie op efficiënte en doeltreffende wijze te leiden en hun doelstellingen voor digitale transformatie te realiseren. Ze hebben behoefte aan softwareoplossingen die hen in staat stellen om zich aan te passen aan snelle veranderingen. Unit4 blijft voor disruptie binnen de markt zorgen met ERPx en blijven ernaar streven onze klanten een uitmuntende mensgerichte ervaring te bieden.”

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie