Powerbeats Pro releasedatum bekend, binnenkort verkrijgbaar

Geert van der Klugt
Aanstaande vrijdag is het verwachte alternatief voor de Apple AirPods verkrijgbaar in de V.S. en Canada. Ontwikkelt door Beats, de fabrikant die in 2014 door Apple is overgenomen: de Powerbeats Pro zijn ontworpen op basis van de tekortkomingen en pluspunten van de AirPods. Daardoor belooft de release een waardevolle aanvulling te zijn op het groeiende aanbod van draadloze oordoppen.

UPDATE: De doppen zijn verkrijgbaar in de V.S. Een Nederlandse releasedatum laat - op het moment van schrijven - op zich wachten. 

Powerbeats Pro

Woon je in de V.S. of Canada, dan vind je de Powerbeats Pro vanaf 10 mei in de schappen. Pre-orders zijn welkom vanaf aanstaande vrijdag, ofwel 3 mei. Wij, Nederland en de rest van Europa, zullen moeten wachten: alhoewel de releasedatum nog niet in steen staat, wordt de set in mei verwacht. Enerzijds jammer, anderzijds voordelig, want zo weet je vóór aankoop of de Powerbeats Pro doen wat zij beloven – tegen de tijd van de Europese release liggen er legio aan reviews voor de hand.

LEES OOK: Wordt de iPhone verboden in de Verenigde Staten?

Tot 10 mei blijft het speculeren. We weten dat de Beats-oordoppen dezelfde H1-chip bevatten als de AirPods 2, ‘Hey Siri’ ondersteunen, een langere batterijduur hebben en je in staat stellen om nummers en volume via een fysieke knop te bedienen. Alles doet vermoeden naar een sportievere variant van de AirPods 2.

Meldingswaardig is dat de Powerbeats Pro werken op basis van siliconen oordoppen, niet te vergissen met Apple’s exclusieve, siliconevrije oordopontwerp. Vier maten, geleverd met een instelbare ‘earhook’ en een oplaaddoosje, waarmee je tot 33 uur aan gebruiksduur bereikt.  Verwacht een Nederlandse release tussen nu en het einde van mei. De adviesprijs bedraagt $ 249,50, omgerekend € 224,- en de draadloze oordoppen worden geleverd in kleuren wit, mosgroen, zwart en navy-blauw.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert