Mac-device wissen? Pro Warehouse-app helpt

Geert van der Klugt
Pro Warehouse heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld om het wissen van Mac-devices net zo eenvoudig te maken als het installeren ervan. Iedere werknemer kan hiermee zijn of haar Mac op een correcte, veilige en eenvoudige manier wissen. De app wordt gratis uitgegeven en is te downloaden.

Pro Warehouse heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld om het wissen van Mac-devices net zo eenvoudig te maken als het installeren ervan. Het volledige schoonvegen van een Mac, zij het voor zakelijke of particuliere redenen, wordt hierdoor kinderspel. De app is gratis te downloaden. 

Pro Warehouse EraseInstall

De applicatie biedt een gebruikersinterface die de opdracht ‘startosintall –eraseinstall’ start, die verborgen is in de macOS installer-toepassing. Hiermee kan iedere gebruiker op een kinderlijk eenvoudige manier zijn of haar machine geheel correct en veilig wissen. 'Onze applicatie geeft eindgebruikers, technici en beheerders gemakkelijke toegang tot een tool die het systeem wist', vertelt Mischa van der Bent, Technical Director bij Pro Warehouse. 'We kozen ervoor om een applicatie te bouwen met een overzichtelijke interface die de nodige controles uitvoert en daarvan een samenvatting geeft, alvorens over te gaan op wissen. EraseInstall maakt het offboarden een stuk eenvoudiger voor de werknemer en IT-afdeling.'

Hoe werkt het?

EraseInstall toont een aantal schermen. De eerste legt uit wat de applicatie doet, daarna krijg je een samenvatting van de gedane controles. Er wordt gecontroleerd of het systeem over APFS beschikt, of Find My Mac is ingeschakeld en of er een internetverbinding is. EraseInstall lokaliseert een geschikte 'Installeer macOS' applicatie. Hierna wordt de Mac volledig gewist en opnieuw geïnstalleerd.

EraseInstall van Pro Warehouse is downloadbaar via bitbucket.org/prowarehouse-nl/erase-install. Het installatieprogramma zal de EraseInstall.app in de map Applications-Utilities plaatsen, en is vervolgens volledig uitvoerbaar. 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert