Pure Storage FlashBlade nadert miljard omzet en is in gebruik bij meer dan 25% van de Fortune 100 bedrijven

Redactie WINMAG Pro
Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van de introductie van FlashBlade, meldt Pure Storage een aantal mijlpalen aan die met het Unified Fast File and Object Platform zijn bereikt.

Snelle groei van FlashBlade

FlashBlade werd in maart 2016 geïntroduceerd en heeft sindsdien elk kwartaal een consistente groei laten zien. Binnen twee jaar na algemene beschikbaarheid (GA) bereikte FlashBlade een geraamde omzet van $250 miljoen en werd het aantal klanten meer dan verdrievoudigd. FlashBlade blijft uitbreiden en het klantenbestand diversifieert in hoog tempo. In boekjaar 2021 kwamen er enkele honderden nieuwe FlashBlade-klanten bij en werd een omzet van bijna $1 miljard bereikt. Vandaag de dag gebruikt meer dan een kwart van de Fortune 100 bedrijven FlashBlade om waarde te halen uit hun ongestructureerde data.

De groei van FlashBlade is gestimuleerd door continue innovaties die niet alleen de huidige behoeften van klanten oplossen, maar hen ook in staat stellen om hun business te laten profiteren van de volgende golf moderne data en applicaties. Tot de innovaties die FlashBlade heeft geleverd behoren:

Platform-evolutie om de volgende generatie workloads aan te kunnen

FlashBlade is van meet af aan gebouwd met schaalbaarheid en multi-dimensionale performance in het achterhoofd. Het platform is versterkt door continue upgrades, zoals native SMB ondersteuning, SafeMode snapshots voor bescherming tegen ransomware en software-verbeteringen voor bijvoorbeeld real-time analytics. In 2020 definieerde FlashBlade een nieuwe storage-categorie: Unified Fast File and Object (UFFO). Door het samenbrengen van fast file en fast object op één enkel platform, biedt FlashBlade klanten een toekomstvaste infrastructuur voor ongestructureerde data.

Bijzondere partnerships en geïntegreerde oplossingen

Om een gevarieerde reeks uitdagingen van klanten aan te pakken, heeft FlashBlade unieke partnerschappen tot stand gebracht. Met NVIDIA creëerde FlashBlade de eerste geïntegreerde AI-Ready Infrastructure (AIRI), een gezamenlijke oplossing voor het inzetten van grootschalige deep learning. Met Cohesity creëerde FlashBlade FlashRecover, Powered by Cohesity, de eerste gezamenlijk ontwikkelde all-flash moderne dataprotectieoplossing voor snelle recovery, bescherming tegen ransomware en hergebruik van gegevens. Ook heeft FlashBlade zijn unified fast file en object platform uitgebreid naar AWS Outposts, waardoor organisaties met een hybride cloudoplossing huidige en next-generation workloads kunnen consolideren.

Flexibele gebruiksmodellen en niet-verstorende upgrades

Met Pure's Evergreen abonnement op innovatie kunnen klanten nieuwe mogelijkheden in gebruik nemen zonder verstoring en downtime, en zonder opnieuw capaciteit in te hoeven kopen. Met de optie om FlashBlade's Unified Fast File en Object Service via Pure as-a-Service af te nemen, kunnen klanten kiezen uit Premium en Ultra Performance om niet alleen traditionele file en cloud object workloads te ondersteunen, maar ook workloads op het gebied van AI en machine learning, high performance computing en software development, allemaal geleverd op basis van betalen voor gebruik.

FlashBlade is bewezen innovator

“De groei van FlashBlade heeft alle benchmarks in onze branche overtroffen en ik ben enorm trots op de breedte en diepte van ons snel groeiende klantenbestand. FlashBlade is de bewezen innovator om de infrastructuur te leveren die bedrijven nodig hebben om te profiteren van moderne data, nu en in de toekomst”, zegt Matt Burr, Vice President en General Manager van FlashBlade, Pure Storage.

FlashBlade-klanten behoren tot de meest tevreden klanten in de IT, wat bijdraagt aan Pure’s NPS-score in de top 1% van B2B-bedrijven. Op basis van klantbeoordelingen is FlashBlade uitgeroepen tot een Gartner Peer Insights Customers' Choice voor Distributed File Systems en Object Storage voor 2021 en TrustRadius heeft FlashBlade uitgeroepen tot 2020 Top Rated Award-winnaar in de categorie Object Storage.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie