Pure Storage luidt het nieuwe tijdperk in van ongestructureerde data storage met FlashBlade//E

Redactie WINMAG Pro
Pure Storage kondigt de FlashBlade//E aan, een energiezuinige, scale-out ongestructureerde data repository, ontworpen voor exponentiële datagroei. Met FlashBlade//E hoeven klanten niet langer genoegen te nemen met disk-based storage.

Belangrijkste kenmerken:

FlashBlade//E biedt een betere manier om ongestructureerde datagroei efficiënt, betrouwbaar en duurzaam te beheren dan momenteel mogelijk is met disk-based opslag. Dankzij het gebruiksgemak en de aantrekkelijke prijs kunnen klanten hiermee ook de laatste disk-based systemen in hun datacenter vervangen.

Betaalbaar op schaal: De kosten voor FlashBlade//E komen onder $0,20 per GB, inclusief drie jaar service. Het platform begint bij een opslagcapaciteit 4PB en is daarna schaalbaar, met betrouwbare prestaties.

Zeer energiezuinig: FlashBlade//E verbruikt tot 5x minder stroom dan de disk-based systemen die het vervangt. Daarbij geldt: hoe groter de opslagcapaciteit, hoe hoger de energie-efficiëntie. Organisaties worden zo geholpen om hun steeds belangrijkere duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Eenvoud, betrouwbaarheid en een toekomst zonder onderbrekingen: FlashBlade//E is een flexibel systeem dat met bedrijven meegroeit, met 10-20x hogere betrouwbaarheid dan disk-based opslagsystemen en zonder onderbrekingen of ‘forklift upgrades’. Dankzij het cloud-achtige gemak, flexibiliteit en voorspelbare prestaties is FlashBlade//E eenvoudig te beheren, ongeacht de schaal.

FlashBlade//E is vanaf eind april 2023 beschikbaar. Naast een traditionele aankoop, hebben klanten de optie om FlashBlade//E te implementeren via een nieuw serviceniveau van het Pure Storage’s Evergreen//One Storage-as-a-Service abonnement. Dit biedt pay-as-you-go voordelen en een cloud-achtige ervaring met de beheermogelijkheden van een on-premises implementatie.

Waarom is dit belangrijk?

Bij organisaties die wereldwijd actief zijn, is de verwachting dat de hoeveelheid opgeslagen data vóór 2030 zal vertienvoudigen. Voor grootschalige en prijsgevoelige workloads die momenteel gebruik maken van disk-based opslag is deze groei niet bij te houden.

Veel IT-teams lopen tegen barrières aan met hun disk-based systemen. Zo zijn deze moeilijk te beheren, nemen ze veel ruimte in beslag en gaan er regelmatig componenten stuk, wat vaak leidt tot storingen en het risico dat waardevolle data verloren gaat. Dit betekent dat bedrijven hiermee niet de maximale waarde uit hun data kunnen halen. Hoewel moderne oplossingen voor bestands- en object storage veel van deze barrières kunnen wegnemen, waren ze tot nu toe geen haalbare optie voor grote ongestructureerde, prijsgevoelige data repositories.

Quote:

“Met FlashBlade//E wordt de oorspronkelijke visie van onze oprichter voor een all-flash datacenter waargemaakt. We zijn bij Pure Storage blij dat we klanten de aanzienlijke voordelen van flash – die ooit onbetaalbaar waren - kunnen bieden tegen een TCO die lager is dan voor disk-based opslagsystemen.” - Amy Fowler, VP & General Manager, FlashBlade, Pure Storage

“Aangezien de groei van ongestructureerde data bij onze klanten blijft versnellen, is er vraag naar duurzamere en schaalbare storage oplossingen voor standaard workloads. We zijn verheugd dat we met FlashBlade//E in deze behoefte kunnen voorzien tegen lagere aanschafkosten dan disk-based oplossingen  plus het gemak en de energiebesparingen kunnen bieden waar Pure Storage bekend om staat.” – Brian Bartell, Practice Manager for Primary Storage, WWT

“Hoewel de voordelen van flash voor zware workloads algemeen erkend worden, heeft de prijs van disk-based opslag tot nu toe ervoor gezorgd dat er minder snel werd gedacht aan een complete implementatie van flash. Niettemin is er een duidelijke behoefte aan een modern, schaalbaar platform dat de sterke groei van ongestructureerde data ondersteunt. De belofte van FlashBlade//E voor een rendabele, energiezuinige en makkelijker te beheren oplossing voor standaard workloads is voor klanten een overtuigend argument om disk-based opslag nu achter zich te laten.” – Scott Sinclair, Practise Director, Enterprise Strategy Group

Voor meer informatie:

Meld je nu aan voor de Pure//Launch: FlashBlade//E webinars

FlashBlade//E Product Page

Blog Post: Introducing FlashBlade//E

FlashBlade//E Data Sheet

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie