Red Hat brengt Red Hat Universal Base Image naar Docker Hub

Redactie WINMAG Pro
Red Hat, Inc., leverancier van enterprise open source oplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Universal Base Image op Docker Hub als "Verified Publisher"-images. Dit brengt de kracht, betrouwbaarheid en verbeterde beveiliging van het toonaangevende enterprise Linux-platform naar het grootste en meest gemakkelijk toegankelijke register voor container-images. Dit maakt het voor organisaties eenvoudiger om cloud-native applicaties te bouwen op basis van geteste en vertrouwde componenten van Red Hat Enterprise Linux.

Red Hat Universal Base Images (UBI) zijn Open Container Initiative (OCI)-compliant, vrij te herdistribueren, containergebaseerde besturingssysteem-images die complementaire runtime-languages en packages bevatten. UBI-images zijn gebouwd op basis van Red Hat Enterprise Linux en bieden een steviger basis voor cloud-native en moderne applicaties die in containers worden gebouwd, omdat de kerncomponenten de veilige en betrouwbaardere eigenschappen van Red Hat Enterprise Linux behouden.

Voorheen kon UBI alleen worden verkregen uit de Red Hat-containercatalogus. Dit wordt nu uitgebreid naar Docker Hub, waardoor het nog eenvoudiger wordt om UBI-gebaseerde containers overal te bouwen en te implementeren. Ontwikkelaars krijgen hiermee toegang tot het enige container-image dat is gebouwd op basis van het beproefde, geteste en vertrouwde Linux-platform dat door meer dan 90 procent van de Fortune 500 wordt gebruikt, met lifecycle support van Red Hat. En omdat UBI vrij distribueerbaar is, kunnen containertoepassingen worden gebouwd, naar een breed scala aan registerservers worden gepusht, met andere gebruikers worden gedeeld en zelfs op niet-Red Hat-platforms worden ingezet.

 

UBI is beschikbaar in verschillende configuraties en groottes, elk op maat gemaakt voor bestaande en opkomende enterprise IT use cases. Op dit moment omvatten deze varianten:

  • Standard, dat de benodigde runtimes en YUM repositories biedt om UBI-gebaseerde containers te bouwen, te implementeren en te dele
  • Minimal, een UBI-image dat alleen de essentie biedt die nodig is voor een lichtgewicht Red Hat Enterprise Linux-image.
  • Multi-service, ontworpen voor container-images die bedoeld zijn om meerdere applicatieservices te draaien door ook systemd op te nemen.
  • Micro, nieuw aangekondigd met Red Hat Enterprise Linux 8.4 dat de kleinste UBl-footprint levert voor edge computing en andere toepassingen op afstand.

Docker Hub is 's werelds grootste en populairste repository van container-images, met 13,4 miljoen maandelijks actieve ontwikkelaars. Docker Hub biedt een scala aan content-bronnen, waaronder veel van de meest populaire open source softwareproducten, Docker Official Images, software van onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) en door de community gemaakte images. Gebruikers krijgen toegang tot gratis publieke repository’s voor het opslaan en delen van images. Ook kunnen ze een abonnementsplan kiezen voor het gebruik van private repository’s, grote volumes en nog veel meer.

Red Hat UBI is nu beschikbaar als een Verified Publisher image op Docker Hub.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie