Red Hat en Oracle breiden samenwerking uit

Redactie WINMAG Pro

Red Hat, Inc., wereldwijd toonaangevend in open source-oplossingen, en Oracle maken vandaag bekend dat ze hun samenwerking uitbreiden om klanten meer mogelijkheden te bieden voor de inzet van hun applicaties op Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Onderdeel van de uitgebreide samenwerking is dat Red Hat OpenShift, het toonaangevende platform voor hybride cloudapplicaties op basis van Kubernetes-technologie, voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van cloud-native applicaties wordt ondersteund en gecertificeerd voor OCI.

Red Hat OpenShift op OCI wordt ondersteund voor door de klant beheerde installaties die gebruikmaken van gecertificeerde configuraties van Red Hat OpenShift Platform Plus, Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat OpenShift Kubernetes Engine die op virtuele machines en bare metal-instances van OCI Compute draaien. Daardoor kunnen klanten workloads installeren en uitvoeren op Red Hat OpenShift op OCI met het vertrouwen dat deze zijn getest, gecertificeerd en ondersteund worden door zowel Oracle als Red Hat. Daarnaast kunnen klanten met Red Hat OpenShift op on-premises datacenters deze omgevingen makkelijker verplaatsen naar OCI – inclusief productie-workloads. Dankzij de bestaande en transparante gezamenlijke supportovereenkomst kunnen klanten contact opnemen met zowel de supportteams van Red Hat als Oracle om eventuele problemen snel op te lossen.

De gedistribueerde cloud van OCI levert meer dan 100 diensten in 45 publieke cloudregio's, waaronder Oracle Cloud for Government-regio's in de VS, het VK en Australië, OCI Dedicated-regio's op locaties die door de klant worden beheerd, Oracle Alloy-regio’s die door partners worden ondersteund en Oracle EU Sovereign Cloud. Bij elk product hebben klanten OCI Compute shapes (een soort sjablonen) die zijn gecertificeerd met Red Hat OpenShift en een enterprise cloud met service level agreements voor beschikbaarheid, beheersbaarheid en prestaties. Hierdoor kunnen Red Hat OpenShift-workloads gebruikmaken van flexibele OCI Compute shapes voor prestaties op maat, OCI Compute bare metal shapes voor high performance en OCI Block Storage auto-tuning volumes voor kosteneffectieve schaalbaarheid. 

Klanten kunnen ervoor kiezen om hun Red Hat OpenShift-omgeving op OCI te draaien vanaf de locatie die het beste past bij hun behoeftes rond compliance, prestaties en kosteneffectiviteit. Deze flexibiliteit is met name belangrijk voor organisaties die actief zijn in sectoren met complexe regelgeving zoals telecommunicatie, finance en zorg, en voor organisaties die in verschillende rechtsgebieden actief zijn.

De certificering en ondersteuning voor Red Hat OpenShift op OCI zal voortborduren op de beschikbaarheid van Red Hat Enterprise Linux op OCI als ondersteund besturingssysteem zoals in januari 2023 werd aangekondigd. Red Hat Enterprise Linux is nu ook gecertificeerd voor de ondersteuning van workloads op OCI bare metal servers en Oracle VMware Cloud Solution, naast OCI flexibele virtuele machines met Red Hat OpenShift-certificering die volgt bij algemene beschikbaarheid. Bovendien kunnen klanten nu de Red Hat Enterprise Linux image builder gebruiken, als onderdeel van hun Red Hat Enterprise Linux-abonnement, om op maat Red Hat Enterprise Linux gold images voor OCI te creëren waarmee aan een breed scala aan applicatie-workloads en beveiligingseisen tegemoet gekomen kan worden. 

Over Red Hat OpenShift 

Red Hat OpenShift, het toonaangevende platform voor hybride cloudapplicaties op basis van Kubernetes-technologie, brengt geteste en vertrouwde diensten samen om het ontwikkelen, moderniseren, implementeren, uitvoeren en beheren van applicaties te versoepelen – en levert een consistente ervaring in de public cloud, on-premises omgevingen, hybride cloud of op edge-architectuur. Red Hat OpenShift is beschikbaar als turnkey applicatieplatform bij de grote cloudproviders en biedt klanten de flexibiliteit om te moderniseren en te schalen in de cloud van hun keuze. 

Over de gedistribueerde cloud van OCI

De gedistribueerde cloud van OCI biedt klanten de voordelen van de cloud met wel meer controle over de opslagplaats, de locatie en de zeggenschap over de data, zelfs in meerdere clouds. De gedistribueerde cloud van OCI biedt onder meer:

  • Multicloud: de multi cloud-mogelijkheden van OCI, zoals Oracle Database@Azure en MySQL HeatWave on AWS, geven klanten de keuze om de beste cloudprovider voor hun applicaties en databases te kiezen.
  • Hybride cloud: OCI biedt hybride clouddiensten op locatie via Oracle Exadata Cloud@Customer en Compute Cloud@Customer, en beheert infrastructuren in meer dan 60 landen.
  • Publieke cloud: OCI bedient 45 OCI-regio's in 23 landen, inclusief een Sovereign Cloud in de EU om aan EU-specifieke vereisten rond dataresidentie en -soevereiniteit te voldoen.
  • Dedicated cloud: OCI levert specifieke regio's voor klanten om alle Oracle clouddiensten in hun eigen datacenters uit te voeren. Tegelijkertijd stelt Oracle Alloy partners in staat om clouddiensten en de klantbeleving aan te passen. Oracle verzorgt ook gescheiden overheidsclouds voor de VS, het VK en Australië, en Isolated Cloud Regions voor de staatsveiligheid van de VS.

Ondersteunende quotes

Ashesh Badani, senior vice-president en chief product officer van Red Hat: “Met de aankondiging van vandaag laten Red Hat en Oracle zien dat we de keuze en flexibiliteit voor klanten op OCI verder uitbreiden naar ons grote, wereldwijde klantenbestand. Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift op OCI bieden klanten alle mogelijkheden om bedrijfsapplicaties op OCI te bouwen, in te zetten en te beheren naar de schaal die zij nodig hebben voor snellere resultaten en beter beheer. We bieden hen de flexibiliteit om zelf hun niveau van controle en beveiliging te kiezen op basis van de bedrijfsbehoeften."   

Karan Batta, senior vice-president Oracle Cloud Infrastructure: “Ondernemingen migreren naar Oracle Cloud Infrastructure om te profiteren van de topprestaties, veiligheid en kostenefficiëntie van het platform. Dankzij de uitgebreide certificering en ondersteuning van Red Hat OpenShift op Oracle Cloud Infrastructure kunnen Red Hat OpenShift-klanten eenvoudig en soepel hun workloads overal ter wereld draaien op de gedistribueerde cloud van OCI."

 

lees hier ook:

https://www.winmagpro.nl/thales-en-intel-lanceren-oplossing-voor-integrale-databeveiliging

https://www.winmagpro.nl/servicenow-vancouver-platform-release-voegt-generatieve-ai-toe-aan-alle-workflows-op-het-now

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie