Red Hat introduceert data resilience voor Enterprise Kubernetes-applicaties

Redactie WINMAG Pro
Red Hat, Inc., leverancier van open source oplossingen, introduceert nieuwe data resilience-mogelijkheden voor cloud-native workloads met de release van Red Hat OpenShift Container Storage 4.6. Met dit aanbod van Red Hat Data Services kunnen klanten hun bestaande oplossingen en infrastructuur voor databescherming uitbreiden om de data resilience van data voor cloud-native workloads in hybride en multicloud-omgevingen te verbeteren.

Naarmate steeds meer organisaties Kubernetes-technologie inzetten om bedrijfskritische applicaties te ondersteunen, krijgen veel IT-organisaties te maken met een toenemende vraag naar geïntegreerde schaalbaarheid en data resilience. Red Hat OpenShift Container Storage 4.6 helpt organisaties hun bestaande databeschermingsmogelijkheden uit te breiden naar Kubernetes-applicaties, zonder dat daarvoor extra technologie of infrastructuur-upgrades nodig zijn.

Red Hat OpenShift Container Storage 4.6 is nauw geïntegreerd met Red Hat OpenShift, het toonaangevende Enterprise Kubernetes-platform, en biedt diverse verbeterde functies voor databeveiliging, waaronder:
 

  • Snapshot-functionaliteit georkestreerd door de Container Storage Interface (CSI) voor aanpasbare, point-in-time snapshots en klonen van persistente datavolumes. Dit maakt het gemakkelijker voor IT-beheerders en applicatieontwikkelaars om sneller terug te keren naar een eerdere staat.
  • OpenShift API's voor Data Protection om data en applicaties die in container-pods draaien op de juiste manier te herstellen. Back-up tools hebben cluster resource context nodig, zodat wanneer applicaties worden hersteld, zij in staat zijn om de namespaces te vinden die geassocieerd zijn met hun persistente data. De OpenShift API’s voor Data Protection operator stelt het Red Hat business partner ecosysteem in staat om hun databeveiligingsoplossingen effectiever te integreren met OpenShift, wat een meer gestroomlijnde klantervaring oplevert.
  • Brede ondersteuning van een breed scala aan toonaangevende back-upoplossingen, waaronder het Red Hat-gecertificeerde IBM Spectrum Protect Plus dat data resilience levert voor containeriseerde applicaties die draaien in Red Hat OpenShift en Kubernetes; TrilioVault for Kubernetes, een Red Hat-gecertificeerde, Kubernetes-native oplossing voor databescherming en disaster recovery voor Red Hat OpenShift-applicaties; en Kasten K10, een Red Hat-gecertificeerde, Kubernetes-native oplossing voor databeheer voor Red Hat OpenShift-applicaties in hybride cloudomgevingen.

De nieuwe data resilience-mogelijkheden zijn vandaag algemeen beschikbaar met Red Hat OpenShift Container Storage 4.6.

Quotes

Ashesh Badani, senior vice president, Cloud Platforms, Red Hat: "Nu bedrijven naar OpenShift kijken voor hun cloud-native applicaties en data-behoeften, is data resilience een van de belangrijkste uitdagingen waarbij Red Hat hen helpt met de nieuwste release van Red Hat OpenShift Container Storage. Met de ondersteuning van CSI-enabled snapshots en OpenShift API for Data Protection stelt Red Hat zijn klanten in staat om data resilience te realiseren zonder dat zij daarvoor hun bestaande infrastructuur voor databescherming hoeven te vervangen."

Robert Stanko, managing director IT, APIS IT: "We willen voorop lopen op het gebied van technologie, maar tegelijkertijd moeten we er ook rekening mee houden dat onze klanten behoefte hebben aan beveiliging en voorspelbaarheid. De implementatie van Red Hat OpenShift Container Storage was een natuurlijke keuze voor de opslag van onze Red Hat OpenShift-containers."

Petri Makkonen, manager, IT Operations, Asiakastieto: "Of onze gegevens nu in rust zijn, in beweging of in actie, ze vormen de basis voor zinvolle, bruikbare inzichten in onze organisatie, en Red Hat OpenShift Container Storage heeft deze diensten voor ons en onze klanten geleverd. Met Red Hat OpenShift Container Storage 4.6 zijn we ervan overtuigd dat we onze infrastructuur, applicaties en de bijbehorende gegevens snel en eenvoudig kunnen herstellen binnen onze gehele Red Hat OpenShift-installatie. Dat maakt de weg vrij voor ons voortdurende succes, waarbij we veilige en betrouwbare diensten aan onze klanten kunnen leveren. Het is gewoon een win-win."

Enrico Signoretti, senior analist, GigaOM: "Red Hat OpenShift is al de leider als het gaat om Enterprise Kubernetes. Nu het onlangs data services met data resilience heeft geïntroduceerd, consolideert het deze voorsprong door gebruikers extra gebruiksvriendelijke tools te geven om de kloof tussen traditionele enterprise en moderne Kubernetes-native storage management modellen te overbruggen."

Sam Werner, vice president, Storage Offering Management, IBM Storage: "IBM zag al vroeg in hoe belangrijk het is om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel IT als applicatieontwikkeling op het gebied van containerbeveiliging. Dankzij een sterke samenwerking tussen IBM Storage en Red Hat Data Services hebben we IBM Spectrum Protect Plus nauw geïntegreerd met Red Hat OpenShift om de databescherming en data resilience in containeromgevingen te versterken."

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie