Redenen waarom de nieuwste smartphone geen hype meer is

Redactie WINMAG Pro
Een aantal jaren geleden konden we er niet omheen wanneer er een nieuwe smartphone werd gelanceerd.

Van tv programma’s tot social media, overal zagen we campagnes en media aandacht voor dit nieuwste stukje techniek. Voor de lancering liepen de spanning hoog op, na die tijd werden er uitgebreid reviews gegeven over deze noviteit. Deze tijden zijn inmiddels wel een beetje voorbij. Met een (gesponsorde) blog op de site voor de liefhebber moeten we het nu vaak doen.

Enerzijds voor de techliefhebbers jammer, anderzijds ook wel weer voordelig. De honger om de nieuwste gadget aan te schaffen met bijbehorend prijskaartje is daarmee een stuk minder. Maar wat de oorzaak hiervan is? Wij zochten het uit.

Geringe innovatie

Waar de eerste telefoon met een goede camera een innovatie was waar je ú tegen zei, is dit tegenwoordig wel anders. De vooruitgang van de telefoons is er nog steeds, maar deze zijn vaak alleen waarneembaar voor de fijnproevers onder ons. Die betere camera, het grotere beeldscherm of meer opslagruimte merk je niet direct. Daarom is de verbazing, verwondering én hebberigheid enorm afgenomen. Dit zorgt er ook voor dat de aandacht minder is geworden. Onlangs lanceerde Samsung een telefoon met inklapbaar scherm. Vernieuwend maar helaas geen hype of iets wat je per se moet hebben.

Verzadigde markt

Doordat echt iedereen een telefoon heeft, is de markt redelijk verzadigd geraakt. Er zijn veel versies van goede telefoons te koop en een nieuwe kopen is lang niet altijd meer nodig. Telefoons zijn van zodanige kwaliteit dat ze jarenlang meegaan. Een telefoon met sim only abonnement wordt dan ook steeds aantrekkelijker. Ook oudere versies zijn nog steeds super goed, ondanks dat het niet het laatste en meeste gehypete versie is. Denk aan een samsung galaxy s21 fe 5g. Werkelijk een top mobiel, zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Wij begrijpen wel dat mensen hier massaal voor kiezen.

Kortom, doe er je voordeel mee dat de markt omtrent smartphones inmiddels toch echt wel ‘volwassen’ is geworden. Dit zorgt ervoor dat de prijzen aantrekkelijker zijn en de keuze toegenomen. Dat er geen hypehonger meer is, is daar wellicht een keerzijde van voor de echte liefhebber. Echter kun je dit nog steeds wel opzoeken wanneer je zoekt op specifieke blogs en techsites. Daar vind je alle laatste info, reviews en recensies over de uitgekomen gadgets. Kom jij als liefhebber wel aan je trekken, zonder dat anderen er onnodig mee overspoeld worden. En het is nog een stuk voordeliger ook, daar worden wij als Nederlanders ook altijd heel blij van.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie