Release datum: komt de iPhone 14 in de herfst?

Redactie WINMAG Pro
Hét moment waar Apple-fans al tijden op wachten: de release van de iPhone 14. Het nieuwste vlaggenschip van de Amerikaanse techreus belooft sneller, beter en mooier dan ooit te worden.

De vraag die de liefhebbers dus al maanden bezighoudt, is dus: wanneer komt de Apple iPhone 14 uit?

Op woensdag 7 september staat het September-event van Apple gepland. Het is vrijwel zeker dat Apple hier de nieuwe iPhone 14 gaat presenteren. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om vier modellen: de iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Het event begint om 19:00 Nederlandse tijd, en kan live gevolgd worden via het YouTube-kanaal van Apple.

Het feit dat de nieuwste iPhone op 7 september wordt aangekondigd, betekent niet dat hij dan ook direct al verkrijgbaar is. In de voorgaande jaren werden de nieuwe iPhone-modellen altijd op een dinsdag of woensdag aangekondigd, en begon de pre-order op de daarop volgende vrijdag. Er is geen reden om te verwachten dat Apple daar nu van af gaat wijken; verwacht wordt dus dat je op 9 september je nieuwe iPhone kunt pre-orderen. Een pre-order plaatsen is leuk, maar wanneer heb je je nieuwe telefoon dan in handen? Op basis van ervaringen uit het verleden wordt geschat dat de officiële releasedatum een week later gaat zijn: op vrijdag 16 september dus. Wanneer je er dus vroeg bij bent en direct een pre-order plaatst, heb je dus halverwege september als één van de eersten de allernieuwste iPhone in je bezit!

Let wel op: er gaan geruchten dat de productie van de iPhone 14 Max achterloopt op de rest. De iPhone 14 Max is de vervanger van de iPhone 13 mini: in plaats van een kleiner model met vergelijkbare specs als de ‘reguliere’ iPhone kiest Apple nu voor een model dat groter uitvalt. De productie schijnt echter nog niet te lopen zoals gepland, en de kans is daarom aanwezig dat je wat langer moet wachten als dit de iPhone is die je graag wilt hebben.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie