Rentpro review: dé webshopsoftware voor het verhuurbedrijf

Geert van der Klugt
‘Ik had vorige week vrijdag nog iemand aan de lijn die Magento bekeek en gillend gek werd.’ Michael van Helden, eigenaar van Rentpro, herkent de obstakels waar verhuurbedrijven mee te maken krijgen bij het opzetten en bijhouden van een online platform, een webshop. Verhuur is fundamenteel anders dan verkoop. Om deze reden werd back-office-, webwinkel- en verhuursoftwareprogramma Rentpro in het leven geroepen. Met succes.

Wij testten de software en spraken Michael. Rentpro levert de tools om een volledig verhuurbedrijf draaiende te houden. Het ontwerp poogt en slaagt erin om taken als verhuurplanning van producten, het maken van pakbonnen, offertes en facturen én het bijhouden van klantenregistratie te vergemakkelijken. Al dat wat in de back-office - de online achterzijde van de webwinkel – wordt aangepast, is direct terug te zien aan de voorkant, de verhuurwebsite, waarvan Rentpro de vormgeving, optimalisering en hosting voorziet. Een compleet plaatje: verhuurders zijn niet langer overgelaten aan geschuif met extensies en talloze pakketten (vrijwel altijd ontworpen voor verkopers). Verhuurders zijn in plaats daarvan met één systeem klaar. ‘Populaire backends als WooCommerce en WordPress zijn gericht op verkoopbedrijven. Verhuurders hebben te maken met borg, termijnstaffels, dergelijke afwijkingen waar een verkoopbedrijf nooit mee te maken krijgt’, vertelt Michael. ‘Retourneren en voorraadplanning brengen uitdagingen met zich mee die exclusief zijn aan verhuur. Door een compleet systeem voor de back-office en website te creëren komen wij tegemoet.’

Rentpro | Compleet

Compleet is het sleutelwoord. Voorraadbeheer, -planning, pakbonnen en dergelijke kernzaken zijn volledig te regelen vanuit de back-office. De bijbehorende webshop (zie afbeelding voor referentie) is met gemak te navigeren en draait snel. Omdat Rentpro het ontwerp en de configuratie grotendeels op zich neemt, is aan alles gedacht: kooppagina’s op de voorzijde zijn ontworpen om de conversie van bezoekers te optimaliseren en koppelingen met populaire betaalmethodes. De software is te beschouwen als volledig ERP-systeem.

Veranderingen in de voorraad(planning) worden direct gespiegeld op de webshop, waardoor bezoekers bij het kiezen van een verhuurperiode nooit de mogelijkheid hebben om onbeschikbare producten te huren. Al met al blijft er voor de gebruiker ruimte over voor een focus op het bedrijf, niet de technologie. Het aantal ZZP’ers en MKB’ers dat nog altijd pakbonnen, inkoop- en verkoopfacturen invoert op een Excelsheet – of zelfs op een plakboord plakt – is verrassend groot. Desalniettemin is het ook voor bedrijven die wél een webshop, ERP-systeem of combinatie daarvan mogelijk om Rentpro te gebruiken, zonder afscheid te hoeven nemen van belangrijke financiële en voorraadgegevens. Wie reeds een webshop, ERP-systeem of combinatie daarvan gebruikt, hoeft geen afscheid te nemen van bedrijfskritieke voorraad en financiële gegevens.

Rentpro helpt graag bij het overdragen van gegevens op het nieuwe systeem. Ook een koppeling met de meeste boekhoudpakketten is zo gemaakt, waardoor financiële gegevens – waaronder verhuur- en inkoopfacturen – geautomatiseerd ingeladen kunnen worden in een pakket naar wens. Wil je het systeem niet zelf gebruiken, maar aanbieden aan verhuurbedrijven binnen jouw netwerk? Neem contact op via de website voor mogelijkheden en advies op maat. (Eind)gebruikers genieten van eenzelfde service: algemene vragen, hulp met de software of consult rondom marketing zijn altijd welkom.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert