Portland bundelt researchactiviteiten in nieuwe research desk

Research desk Portland en samenwerking Gartner

Jeroen van Onselen
Indrukwekkend nieuws vandaag van software- en cloudbroker Portland. Het bedrijf sluit een een tweejarige overeenkomst met niemand minder dan het prestigieuze IT-onderzoeksbureau Gartner. Portland verkrijgt daarmee toegang tot de research van Gartner, diens analisten en bijeenkomsten.

Het tweede nieuws is dat Portland een research desk start. Straks meer daarover, eerst het nieuws over de samenwerking met Gartner.

Portland: pilot met Gartner was groot succes

Cees Quirijns, operationeel directeur van Portland : "Vorig jaar startten we een pilot met Gartner waaruit ondermeer de MSP Hype Cycle werd geboren. Dit bleek een groot succes. Wij zijn daarom verheugd de samenwerking met Gartner voort te zetten. We starten bovendien een speciale desk om innovatieve research te ontwikkelen die onze klanten helpt bij het nemen van strategische en tactische beslissingen in het ICT-domein."

Portland speelt in op vloedgolf aan technologie

De hoeveelheid beschikbare tools en oplossingen binnen de ICT-sector is de laatste jaren explosief gestegen.

Eindgebruikers, maar ook hun adviseurs, kunnen nog maar moeilijk het bos zien tussen alle bomen.

George van Brugge, algemeen directeur en oprichter van Portland:

"Uitzoomen alvorens in te zoomen is daarom ons devies. Bepaal eerst welke bedrijfsuitdagingen prioriteit hebben. Selecteer vervolgens een aantal technologieën die daarbij kunnen assisteren en daal dan pas af naar het kiezen van de juiste tools en producten. Onze research helpt om orde te scheppen in deze chaos."

Relevantie is key

Portland bedient ICT-professionals die op hun beurt diensten leveren aan het midden- en kleinbedrijf.

Gartner staat erom bekend de focus te leggen op het grootbedrijf.

Quirijns:

"Wij zullen de Gartner-research dus ook niet klakkeloos over de schutting gooien naar onze klanten. Het is Portland's taak om relevante research en inzichten aan onze klanten te presenteren. De Gartner-research wordt daarbij gebruikt als input. De samenwerking met Gartner zorgt ervoor dat we niet telkens het wiel opnieuw hoeven uit te vinden en dat we ons baseren op informatie die de academische test der kritiek kan doorstaan."

Zoals gezegd begint het bedrijf een research desk. Van Brugge licht toe hoe Portland tot dit besluit gekomen is.

Research desk

Portland's researchactiviteiten worden gebundeld in een nieuwe research desk. Van Brugge: "Wij hebben goed geluisterd naar onze klanten die steeds vaker hun buik vol hebben van de product-push van leveranciers en hun partners. Ons antwoord daarop is het ontwikkelen van relevante research die je als ICT Professional écht helpt bij het maken van de juiste keuzes. Wij investeren daarom de komende jaren fors in onze research desk om die inzichten te produceren."

Wat Portland allemaal voor je kan doen

Portland kan veel voor een ondernemer, meer over Portland op deze site onder de link.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroenvan Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJeroen