Review: Epson WorkForce Pro WF-C8690DWF

Jordi Smit
Op zoek naar een printer die jouw kosten drastisch vermindert en de productiviteit binnen de organisatie als geheel verhoogt? Dan is de WorkForce Pro WF-C8690DWF, de zakelijke multifunctionele A3-inkjetprinter van Epson, misschien wel iets voor jou. Wij besloten de proef op de som te nemen en het product te testen.

Bedrijven zitten vaak met onnodig hoge kosten. Kosten die deels vermeden kunnen worden met het gebruik van slimme apparaten, zoals printers die zo efficiënt mogelijk werken. De WorkForce Pro WF-C8690DWF is speciaal ontworpen voor kleine tot middelgrote werkgroepen, zodat bedrijven het verlies aan productiviteit van medewerkers door het centraal afdrukken kunnen vermijden. Organisaties kunnen kosten reduceren door van laser over te stappen op zakelijke inkjetprinters zoals deze, waardoor ze het aantal verbruiksmaterialen sterk verminderen. Daarmee bespaar je grof geld én tegelijkertijd extra werk. Energie die je weer in andere zaken kunt steken.

Duurzaam

Duurzaamheid is in de huidige tijd niet meer weg te denken en het is logisch dat printers hier eveneens aan moeten voldoen. Dankzij de warmtevrije inkjettechnologie kan het stroomverbruik van het apparaat worden teruggedrongen tot het minimum. Het resulteert in een duurzame printer, zonder enige uitstoot van ozon. Ook op het gebied van duurzaamheid spelen de vervangingsonderdelen een belangrijke rol, want bij de WorkForce Pro WF-C8690DWF zijn daar een stuk minder van nodig.

Opwarmtijd

Duurzaam is leuk, maar uiteindelijk wil een bedrijf eveneens de personeelskosten tot het minimum beperken. Productiviteit en efficiëntie spelen hierbij een grote rol. Daar heeft Epson de oplossing voor: de printer heeft geen opwarmtijd meer nodig, waardoor in slechts 5,5 seconden het eerste printje tevoorschijn komt. Dankzij de grote inktpatronen kan je tot 11.500 pagina’s in zwart-wit en 8.000 pagina’s in kleur afdrukken zonder verbruiksartikelen te hoeven vervangen. Nog meer tijd besparen? De printer biedt verschillende opties als scannen, kopiëren, automatisch dubbelzijdig afdrukken en faxen.

Beheer

De integratie van softwareprogramma PaperCut MF, in combinatie met beheersoftware Epson Print Admin, maakt de WF-C8690DWF enorm geschikt voor resell. Als dienstverlener beheer je via Epson Device Admin (elk WorkForce Pro-product wordt geleverd met een licentie) de printers en scanners van één of meerdere locaties op afstand. Installeren, configureren, monitoren en onderhouden van apparatuur wordt hiermee aanzienlijk eenvoudiger. Hetaanbieden van printing als volledige service ligt daarmee binnen handbereik.

PaperCut MF is bruikbaar voor het managen van printtaken, inzien van statistieken (waaronder de printimpact op het milieu) en het toewijzen van budgetten aan individuele gebruikers, afdelingen of groepen. In de praktijk zou je dus de printer, de installatie en het onderhoud kunnen leveren met behulp van de Epson Device Admin en op locatie een werknemer kunnen onderwijzen in PaperCut MF voor on-premise management. Zowel de eindgebruiker alsjijzelf behouden de controle: aanpassings- en inziensmogelijkheden zijn op elk niveau beschikbaar.

 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi