Review: Gigaset GX business line

Jordi Smit
Met de Gigaset GX business line heb je een robuuste smartphone in handen. De nieuwe Gigaset-smartphone is opgewassen tegen water, stof en stoten. Bovendien heeft de GX business line nog veel meer verrassende eigenschappen.

D at de GX business line, zowel aan de buiten- als binnenkant, een sterke smartphone is, dat moge duidelijk zijn. Met het 6,1-inch Gorilla Glass HD+- scherm en een batterij van 6.200 mAh met snel draadloos opladen heeft de gebruiker een karakteristieke telefoon in handen. Bovendien heeft de maker het woord ‘robuust’ letterlijk genomen. De tweecomponenten-gegoten behuizing van TPU wordt extra versterkt door een metalen frame. Het display bevindt zich achter resistent Corning Gorilla Glass 3. Gigaset bouwt daarmee een veerkrachtige smartphone voor alle omstandigheden. En dat voor een eerlijke prijs.

Specificaties

De GX business line heeft een gewicht van 279 gram en is bestendig tegen stof en water. Daarmee is de smartphone bestand tegen vallen in een zwembad of op harde ondergrond. Het 6,1-inch HD + -scherm met V-Notch heeft een resolutie van 1.560 x 720 pixels. De helderheid van 580 cd / m2 en een contrast van 1000:1 verbetert de leesbaarheid van het scherm in fel zonlicht. Het besturingssysteem Android 9.0 Pie draait op de 2,0 GHz Octacore- processor MediaTec Helio P23 MT6763.

Tevens beschikt de telefoon over een vingerafdrukscherm, welke aan de achterkant van het apparaat aanwezig is. Het biedt buiten het openen van de telefoon andere functies, zoals het bladeren door schermpagina’s.  Snel en eenvoudig ontgrendelen is ook mogelijk via gezichtsherkenning (Face-ID).

Batterij

De lithium-polymeerbatterij heeft een capaciteit van 6.200 mAh. Dat is voldoende voor een standby-tijd van 550 uur met twee SIM-kaarten en een gesprekstijd van maximaal 24 uur in het 3G / 4G-netwerk. De batterij kan draadloos worden opgeladen met maximaal 15 watt - bovendien is het volledige vermogen beschikbaar in ongeveer drie uur.


Op de hoogte blijven van het meest recente mobile nieuws? Lees verder.


Camera

De dubbele hoofdcamera heeft een 13 megapixel Sony-sensor die wordt ondersteund door een 2 MP-sensor. Samen zorgen de twee camera’s voor het bokeh-effect, dat vooral portretfoto’s verbetert met zijn achtergrondonscherpte. 

Uitbreidmogelijkheden

Naast de smartphone biedt Gigaset jou een aantal extra uitbreidingmogelijkheden aan. Zo zit de Denver powerbank met 6.000 mAh erbij inbegrepen, wat wireless opladen met zuignappen mogelijk maakt. Ook een autohouder is inclusief in het pakket. Je kunt deze bevestigen op je ventilatierooster, wat tot veel gebruiksgemak in de auto leidt. Is onderweg je batterij leeg? Geen zorgen met de supersnelle autolader. Tot slot is deze business line de JBL Endurance Run mee verzonden. Dit is een zweetbestendige headset die niet afgaat tijdens het sporten. Ideaal om even je hoofd leeg te maken na een drukke dag.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi