Review: Hornetsecurity | Spam and Virus Filter

Geert van der Klugt
Cybercrime neemt toe, maar Hornetsecurity geeft spam en malware geen kans. De software biedt jou de mogelijkheid om bedrijven te voorzien van veilige mailcommunicatie.

Door de Advanced Threat Protection van Hornetsecurity te activeren worden naast spam en virussen ook zeer complexe en geavanceerde bedreigingen, zoals phishing, randsomware en CEO-fraude gedetecteerd. 

Spam beperkt zich niet tot hooguit ergerlijke, doorzichtige marketingmails. Zonder Hornetsecurity’s Advanced Threat Protection (ATP) – uitbreiding op de Spam en Virus Filter - is een bedrijf vatbaarder voor malware en fraude. Hornetsecurity scant in- en uitgaand mailverkeer met Advanced Threat Protection. Bijlagen en links worden geanalyseerd en gefilterd op basis van risicofactoren. Herkent ATP een risicovolle link, dan wordt de gebruiker gewaarschuwd bij het openen van de landingspagina door de pagina te openen in een veilige omgeving. Herkent ATP een risicovolle bijlage, dan wordt deze geanalyseerd en mogelijk geïsoleerd. ATP maakt de afweging op basis van legio aan factoren. Zelfs CEO-fraude, mails waarvan de inhoud op technisch vlak vrij van gevaar kunnen zijn, worden opgepikt en gefilterd.

Van start

Eindgebruikers behouden de mogelijkheid om links op te volgen en bijlagen in te zien, maar worden in het geval van risicovolle mails beperkt of sterk afgeraden dit te doen. Hornetsecurity werkt in de Benelux samen met partners om eindklanten een goede en snelle service te bieden. Wie partner is, heeft de mogelijkheid om domeinen van klanten vliegensvlug toe te voegen en het mailverkeer veilig te stellen met behulp van (flexibel afneembare) modules. Het dashboard, deel van de software, draait in de cloud en is daarmee als webapplicatie toegankelijk.

LEES OOK: Alles over security

Om van start te kunnen gaan, dienen we Hornetsecurity de mogelijkheid te geven de in- en uitgaande mail van een domein naar wens te filteren. Dit gebeurt via twee stappen. Ten eerste de registratie van de domeingegevens binnen Hornetsecurity, ten tweede een wijziging in de DNS-settings van het betreffende domein. Voor het voltooien van de tweede stap dien je toegang te hebben tot de DNSsettings van het domein van een klant: uitgebreidere documentatie hierover vind je via de link onderaan. Na het toevoegen van een klant gaat het filteren van start. Het mailverkeer van geregistreerde domeinen is na de onboarding overzichtelijk in te zien en te beheren.

Transparantie

Bij gebruik van de Archiveringsmodule heb je de mogelijkheid omw in het dashboard, via ‘Email Live Tracking’, gefilterde mails – tot jaren terug – in te zien. Via het dashboard draai je in een handomdraai een rapport uit. Op dit rapport wordt getoond hoeveel dreigingen Hornetsecurity tegenhoudt, op basis van een periode naar wens. Zo’n rapport is met gemak toe te sturen naar een klant en zet daadkracht achter het pakket. Een volledig overzicht van beschikbare (aanvullende) modules vind je op de website. Modules zijn per geregistreerd domein in- en uitschakelbaar, waardoor je als reseller de mogelijkheid hebt om eigen producten samen te stellen. Combineer dat met het gemak waarop je de effectiviteit van ATP communiceert richting klanten (in een handomdraai uitdraaibare rapporten) en we kijken naar een vrijwel perfect product voor het veiligstellen van het mailverkeer van klanten.

Aanvullende informatie, documentatie en tips? Lees verder.
In Nederland wordt Hornetsecurity door CloudLand aangeboden. 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert