Review: HP EliteBook 1050 G1

Ruben den Boer
Met hun EliteBook-lijn biedt HP moderne, krachtige laptops voor de hogere prijsklasse. Vandaag nemen we weer een nieuw product uit deze serie onder de loep: de HP EliteBook 1050 G1. Weet de laptop te imponeren zoals eerdere producten uit deze lijn deden? Of kan de 1050 G1 niet tippen aan de hoge lat die eerdere EliteBooks hebben gelegd?

Een echte Elitebook

Het eerste wat opvalt als we HP EliteBook 1050 G1 uit de doos halen, is dat hij erg veel lijkt op de andere laptops uit de EliteBook-serie. Gelukkig maar, want dat ontwerp is mooi, modern en strak. Ook als we de laptop open klappen zien we de gelijkenis met de HP EliteBook 735 G5, die we afgelopen december enthousiast onthaalde. Het comfortabele toetsenbord, de Bang & Olufsen speakers en de strakke randen: al het goede is terug te vinden in de nieuwe EliteBook 1050 G1.

LEES OOK: Review: HP EliteBook 735 G5

Ook het scherm stelt niet teleur. Wij namen de versie met een Full HD-scherm onder de loep (er is ook een versie met een 4K-scherm) en waren onder de indruk. Tijdens onze testbeurten hebben we nooit het gevoel gehad dat het scherm haperde of traag was. De kleuren en resolutie van het scherm vielen eveneens goed.

De laptop voor werk én privé

Vaak hebben we het over zakelijke of privé laptops, maar met de HP EliteBook 1050 G1 hoef je niet te kiezen. Op het eerste gezicht lijkt de laptop niet bepaald portable te zijn: met zijn afmetingen (36 x 25,4 x 1,89 cm) komt hij namelijk niet in de buurt van de kleine notebooks die we tegenwoordig zien. Het geheim zit echter in het gewicht, wat slechts 2 kg (2,06 om precies te zijn) bedraagt. Daardoor kan de EliteBook 1050 G1 gemakkelijk mee in een rug- of aktetas. 

Toch levert de laptop niet in op kracht. Met een Intelcore i5 vPro van de achtste generatie ‘onder de motorkap’ lopen de meeste programma’s en applicaties soepel en snel. Wil nog meer power? Kies dan voor de optionele NVIDIA GeForce GTX 1050 grafische kaart (4 GB DDR5 gereserveerd). Hiermee worden zelfs gaming en beeldbewerking mogelijk.

Aandacht voor privacy

Wat we tot nu toe besproken hebben is goed, maar niet bijzonder. Er is echter één gebied waar de HP EliteBook 1050 G1 met uitstek in uitblinkt: privacy. Alleen al aan de buitenkant is te zien dat HP veel aandacht heeft besteed aan de privacy van de gebruiker. Zo zien we een vingerafdrukscanner ónder het toetsenbord en is er een schermpje aangebracht waarmee je je frontcam af kan weren wanneer je deze niet gebruikt. 

Daar houd het echter niet op, de laptop is namelijk ook uitgerust met de gezichtsherkenning van Windows 10. Daardoor kun je je laptop maar liefst drievoudig beveiligen: een wachtwoord, een vingerafdruk en gezichtsherkenning. Knapper hacker, die nu nog bij jouw zakelijke of privé-documenten komt.

HP EliteBook 1050 G1

Met de HP EliteBook 1050 G1 weet HP een balans te vinden tussen draagbaarheid en kracht, wat de laptop uitermate geschikt maar voor zowel privé als zakelijk gebruik. Je neemt het apparaat gemakkelijk mee in de auto, de trein of zelfs op de fiets en ook in een lunch- of koffiezaak misstaat hij niet. Ondertussen hoef je niet bang te zijn voor je privacy, die goed wordt beschermt door onder andere gezichtsherkenning en een vingerafdrukscanner. Al met al vormt de HP EliteBook 1050 G1 een mooie en logische toevoeging aan de EliteBook-lijn.

Prijs vanaf € 2.076,35

Info store.hp.com

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben