Review - iiyama ProLite X4373UHSU-B1

Redactie WINMAG Pro
In deze tijd van thuiswerken is een goede thuiswerkplek essentieel. Dat betekent een goed werkend systeem inclusief monitor. Met de iiyama ProLite X4373UHSU-B1 haal je een monitor in huis die elke werknemer de helderheid en ruimte biedt die zij of hij nodig heeft om te kunnen werken.

De iiyama ProLite X4373UHSU is een 43'' Ultra HD 4K-monitor met PbP (picture-by-picture)-functie. Dit betekent dat je de monitor aan vier verschillende bronnen kunt aansluiten waarmee je dus in feite een monitor hebt voor een uitgebreide werkplek. De monitor kent een 3840X2160 resolutie met een pixeldichtheid van 104 ppi. Verder noemt iiyama een helderheid van 400cd/m², een contrast van 4000:1 en een reactietijd van 3ms. Behoorlijke specificaties om te kunnen werken dus.

Strak op de werkplek

Specificaties zijn belangrijk natuurlijk, maar laten we het design van een monitor zelf niet vergeten. Het slanke design van de monitor valt sowieso op, maar ook de voet is een eye catcher. Want hoewel je er niet snel aan denkt, heeft iiyama er zaak van gemaakt de voet zo vorm te geven dat deze én makkelijk te plaatsen is op een bureau én dat deze niet stoort in combinatie met andere bureau items als je keyboard of muis.

Verder zijn alle poorten op de monitor gemakkelijk toegankelijk, in het geval van de iiyama ProLite X4373UHSU, twee HDMI-poorten, een DisplayPort en een mDP poort. Wat toegankelijkheid betreft is iiyama nog een stap verder gegaan, want de ingebouwde USB-hub vergemakkelijkt het gebruik van extra’s tijdens het werken.

Kwalitatief beeld

Met dank aan de VA-paneeltechnologie die iiyama gebruikt is kwalitatief strak en Flicker Free werken van jou. Ook wanneer je de monitor aanschaft om bijvoorbeeld beeldbewerking te doen als fotograaf of wanneer je werkt met multimedia heb je aan deze monitor een goede. Zo word je getrakteerd op consistente kleurweergave, een uitstekende helderheid en brede kijkhoeken van 178 graden.

Productiviteit

We noemden het al in de intro: de ruimte om te werken. Dat slaat niet enkel op het slimme design van de monitor, maar ook het beeld van de monitor zelf. Via de diverse ingangen die je tot je beschikking hebt kun je tot aan vier bronnen aansluiten en heb je dus in feite een vier-in-één werkplek. Handig om meerdere ballen hoog te houden of je werkplek zo in te richten om on top te zijn van je verschillende werkzaamheden. Dankzij de resolutie lever je niet in op beeldkwaliteit, ook niet wanneer je met vier bronnen tegelijkertijd werkt. Daarbij is er zorg gedragen voor het weglaten van frames waarin de displays getoond worden, dus meer scherm voor je geld.

Doorwerken

Met meerdere schermen werken kan vermoeiend werken, maar ook daar is aan gedacht. De monitor is voorzien van Flicker Free-technologie, waardoor je ogen rust gegund worden. De monitor is tevens voorzien van een Blue Light Reducer-functie wat vermoeide ogen verder voorkomt. Zeker in creatieve beroepen, maar ook lange dagen op kantoor of thuis maken deze monitor daarom prima geschikt om op te werken.

Conclusie

De werkplek op kantoor en tegenwoordig steeds vaker thuis, vragen om kwaliteit. Met de ProLite X4373UHSU-B1 levert  iiyama precies wat je nodig hebt om lang, goed, gezond en vooral prettig te kunnen werken.   

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie