Review: LocknCharge FUYL Tower

Joël van Vugt
Het zijn bekende scènes uit meerdere films. Een kleedkamer met daarin persoonlijke opbergkluisjes waarin werknemers persoonlijke eigendommen kunnen bewaren. Geliefd uiteraard, want wat is tenslotte een betere plek om belangrijk eigendom in te bewaren? Als het aan Pro Warehouse ligt worden deze scènes in de toekomst iets anders opgezet. Bijvoorbeeld met een LocknCharge FUYL Tower, waarin de held zijn smartphone veilig opgeladen en wel in de toren bewaart. Uit het oog van schurken en criminelen, maar wel zichtbaar voor de IT-manager.

Toenemend belang van smartphones

Mobiele devices, en dan vooral smartphones, worden een steeds belangrijker onderdeel binnen de ICT-infrastructuur van een bedrijf. Zoals iedereen weet kun je er veel meer mee dan alleen bellen of WhatsAppen. Doordat steeds meer bedrijfsapplicaties, zoals Office 365, ook op de smartphone prima bediend kunnen worden, wordt de bedrijfssmartphone steeds meer de primaire communicatietool van iedere werknemer. De laptop is alleen leuk voor de uitwerking en het verwerken van gegevens.

Kopzorgen voor de IT-manager

Deze nieuwe rol van de devices zorgt er echter ook voor dat IT-managers voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Al die rondslingerende mobiele apparaten zijn maar moeilijk in het oog te houden, te beveiligen en up-to-date te houden. Uit cijfers blijkt dat van alle smartphones op het werk gemiddeld tien procent kwijtraakt of stuk gaat, zonder overzicht van de beheerder. De LocknCharge FUYL Tower biedt hier een simpele oplossing voor.

Opladen voor bijna alle devices

De toren bestaat uit vijf of vijftien compartimenten waarin je mobiele apparaten kunt opladen. Devices kunnen in grootte variëren, van een laptop tot een smartphone. In elk vak zit een stekkeringang en een 2,4 amp USB-poort, wat voldoende is voor het opladen van vrijwel elk type apparaat.

Beheer van afstand

Daar houdt het echter niet mee op. Het leuke van de toren is dat managers hem kunnen gebruiken om de devices op afstand te monitoren en te beheren. Voor het identificeren kan gebruik worden gemaakt van RFID, kort voor Radio Frequency Identification, vooral bekend van de NFC-chip. Door middel van radiogolven kan de toren zowel communiceren met de laptop als deze herkennen.

Werkafspraken

Vervolgens kan de manager met de toren automatisch updates patchen en blijft het bureau vrij van rondslingerende apparaten. Het product is bovendien ideaal voor wanneer bedrijfshardware niet mee naar huis genomen mag worden. Een logisch nadeel van de toren is natuurlijk wel dat de smartphones juist onder werktijd veel worden gebruikt en dat je zeker onder werktijd wel bereikbaar wilt zijn. Om de toren optimaal in te kunnen zetten moet je dan ook wel onderlinge afspraken maken over hoe je hem in wilt zetten. Misschien door de smartphones tijdens de pauzes semi-verplicht in de toren te leggen. Dan heb je niet alleen een opgeladen en geüpdatete smartphone voor in de middag, maar heb je ook nog eens alle tijd voor een goed gesprek met je collega.

Info: prowarehouse.nl/apple-mobility-partners/lock-n-charge

Joëlvan Vugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJoël