Review Motorola SL1600

afbeelding van Redactie WINMAG Pro
Motorola Solutions Is een Amerikaanse onderneming die gespecialiseerd is op het gebied van communicatietechnologie. Communicatie is een van de belangrijkste onderdelen van een functionele samenleving en een succesvol bedrijf.

Bij elke onderneming is het ontzettend belangrijk om korte lijntjes en goede communicatie te hebben met collega’s én klanten. Om goed te kunnen communiceren met collega’s op afstand zoals bij festivals, op een camping of in een restaurant kun je gebruik maken van tools zoals een portofoon. Daarom kijken we vandaag naar de Motorola SL1600 portofoon.  

Waarom is communicatie zo belangrijk

Communicatie is een van de belangrijkste onderdelen van een succesvolle onderneming. Door communicatie op de juiste manier in te zetten help je jouw bedrijf groeien en verbinden. Wanneer er in een bedrijf niet goed gecommuniceerd wordt, zullen er al snel fouten gemaakt worden of ontstaat er miscommunicatie. Dit heeft uiteindelijk allemaal effect op de consument of de klantbeleving. Communicatie zou daarom bij elk bedrijf op prioriteit nummer één moeten staan. Hoewel communicatie dus ontzettend belangrijk is, blijkt goed communiceren in de praktijk nog knap lastig. Vaak weten mensen niet hoe ze moeten communiceren of zijn ze bang om vragen te stellen. Wanneer je op locaties werkt waar je niet altijd in verbinding staat met elkaar kan communiceren al helemaal lastig zijn. Door gebruik te maken van een portofoon kun je de lijntjes kort houden en ben je altijd in contact met collega’s.

De feiten op een rij

De Motorola SL1600 is geschikt voor een ieder die een eenvoudig compact toestel wenst, maar toch de portofoon professioneel wil gebruiken. De feiten over de portofoon op een rij:

 • De portofoon is geschikt voor professioneel gebruik in verschillende branches zoals de gezondheidszorg, hospitality of retail. Doordat het apparaat klein is met een afmeting van maar 22mm dik kun je hem gemakkelijk bij je dragen, en is hij net zo draagbaar als een smartphone.
 • Je kunt de portofoon zowel analoog als digitaal gebruiken.
 • Het scherm wordt alleen zichtbaar wanneer de portofoon aanstaat. Hierbij geeft het de naam van het spraakkanaal en de batterijstatus weer. Achter de radio-behuizing van de portofoon is een onbreekbaar scherm geplaatst.
 • De portofoon is stof- en waterbestendig en kan daardoor in verschillende weersomstandigheden gebruikt worden.
 • Motorola is een bekend en betrouwbaar merk.
 • De portofoon beschikt over verschillende handige kenmerken zoals zij volumeregeling. Een aparte aan- en uitknop. Een grote push-to-talk-knop. En Micro-USB-connectiviteit voor eenvoudig laden en programmeren.

Wanneer kun jij de Motorola SL1600 gebruiken?

Een portofoon is een snelle en eenvoudige manier om met collega’s in contact te blijven. De Motorola SL1600 kun je dan ook bij ontzettend veel verschillende beroepsgroepen gebruiken. Maar ook bij verenigingen of andere instanties kan de portofoon van pas komen. Wij zetten de mogelijkheden voor jou op een rij:

 • In de horeca. Een portofoon in de horeca is ontzettend waardevol. Op deze manier kun je de communicatie tussen verschillende afdelingen zoals de keuken de bediening en de receptie soepel laten verlopen. Zeker wanneer je een portofoon combineert met oordopjes is dit perfect te gebruiken in de horeca.
 • In de zorg. In de zorg werk je vaak in een groot team waarbij het belangrijk is om met elkaar in contact te kunnen blijven.
 • Voor verenigingen, stel jij organiseert een teamuitje zoals een dropping. Dan kan het ontzettend waardevol zijn om een portofoon aan te schaffen, of te huren om in contact te blijven met de mede organisatoren of verschillende groepen.
 • Op de camping. Vooral in de zomermaanden is het ontzettend druk op een camping. Vaak is er een campingbeheerder aan het werk die het terrein in de gaten houdt. Wanneer er iets niet in de haak is moeten zij snel kunnen schakelen met de receptie of de technische dienst. Een portofoon is hier het perfecte communicatiemiddel voor.
 • Op festivals; de terreinen van festivals zijn vaak groot en het kan dan lastig zijn om met iedereen in contact te blijven. De Motorola SL1600 kan hierbij helpen.
 • Als laatste; in de retail. Grote winkels vragen om korte lijnen en duidelijke communicatie.

Waarom een portofoon gebruiken en geen mobiele telefoon

Misschien zie je het nut van een portofoon niet helemaal in, we hebben immers toch allemaal een mobiele telefoon tegenwoordig? Toch is een portofoon in veel gevallen beter om te gebruiken dan een mobiele telefoon.

 • Een portofoon werkt niet op een telefoonnetwerk maar via radiogolven. Op deze manier kun je altijd met elkaar communiceren ook op plekken waar geen telefoonbereik is.
 • Met een portofoon kun je meerdere personen tegelijk bereiken.
 • Een portofoon is duurzaam en de batterij gaat lang mee.
 • Een portofoon is betrouwbaar, dit komt omdat een portofoon in tegenstelling tot een mobiele telefoon maar één functie heeft. Hierdoor kan de kwaliteit gegarandeerd worden.

De goede reviews van de Motorola CL1600 spreken voor zich. Wanneer jij op zoek bent naar een goede professionele portofoon is dit the way to go!