Compromisloos geluid

Review: Plantronics Voyager 8200 UC

Redactie WINMAG Pro
De tijd dat je altijd een korte afstand van je device moest blijven om muziek te luisteren is voorgoed voorbij. Met de komst van Bluetoothheadsets kan je met een gerust hart tientallen meters van je telefoon, tablet of computer flaneren zonder ook maar één muzieknoot of telefoongesprek te missen.

Het unieke aan de Voyager 8200 UC is de dubbele ANC, de geluidskwaliteit, het boomless design en de zes microfoons (vier microfoons in de oorschelpen detecteren en versterken de stem van de spreker terwijl twee extra microfoons omgevingsgeluid detecteren en blokkeren. Gebruikers profiteren hierdoor van kristalheldere geluidskwaliteit). Deze nieuwste headset van Plantronics heeft een bereik van maximaal 30 meter, waardoor je met een gerust hart even van je bureau kan opstaan om ergens iets vandaan te halen zonder dat je je muziek verliest of een deel van een belangrijk telefoongesprek mist.

Niks missen

Ook als je muziek wil luisteren van je computer en deze niet over Bluetooth beschikt kan je draadloos blijven genieten. De Voyager 8200 UC wordt namelijk geleverd met een kleine Bluetooth-adapter die je in een USB-poort kan pluggen. Dit werkt helemaal plug-&-play, dus je hoeft niet meer apart verbinding te maken. Zijn al je USB-poorten vol of wil je muziek luisteren met een ouderwets device zonder Bluetooth (of USBaansluitingen), dan heb je altijd nog de optie om de headset ouderwets via een snoer aan te sluiten.

Ben je verbonden met je computer, dan hoef je overigens niet bang te zijn een telefoongesprek te missen. De headset kan met twee devices tegelijk verbonden zijn, dus als je muziek luistert en je telefoon gaat, dan kan de headset moeiteloos switchen zodat je je volledig kan focussen op je gesprek.

Luisteren in stilte Werk je vaak in drukke omgevingen, dan kan deze headset een uitkomst bieden. De Voyager 8200 UC ondersteunt maar liefst twee standen van Active Noise Cancelling. Door geluidsgolven op te vangen en omgekeerde golven te produceren kan de Voyager 8200 UC storend omgevingsgeluid teniet doen. Als twee mensen een geanimeerd gesprek voeren terwijl ze naast je in de trein zitten zal dit niet ineens helemaal stilvallen, maar als je in een vliegtuig zit kan de headset de constante zoem van de motor wegfilteren.

De headset is overigens ook uitgerust met windreductie, als je op een winderige herfstdag op het strand van Texel staat kan je gesprekspartner je altijd goed blijven verstaan.

Complete controle

De Voyager 8200 UC is niet alleen zeer intuïtief te bedienen, de headset heeft een aantal hele slimme functies waardoor het apparaat automatisch acties kan ondernemen. Zo is de headset uitgerust met contextuele sensoren die bijvoorbeeld merken wanneer je de headset opzet of afdoet en gebaseerd hierop de muziek kan pauzeren of weer af laten spelen of de noise cancellation aan- of uitzet. Wil je zelf de headset bedienen dan kan dat met knoppen die allemaal in de oorschelpen zijn ingebouwd. Zo kan je met de rechter oorschelp telefoongesprekken aannemen en kan je met de linker oorschelp muziek pauzeren, doorspoelen, tracks skippen en het volume regelen.

Wil je meer controle over je headset, dan kan je met de Plantronics Hub app het device nog helemaal aanpassen. Met deze app kan je via je smartphone bijvoorbeeld de taal veranderen, precies zien hoeveel power de headset nog heeft en heel eenvoudig altijd de nieuwste firmwareupdates installeren.

Geluidskwaliteit

Plantronics Voyager 8200 UCEen lange tijd betekende het gemak van een draadloze koptelefoon dat je wat moest inleveren op geluidskwaliteit, maar tegenwoordig niet meer. De geluidskwaliteit van de Plantronic Voyager UC is namelijk behoorlijk indrukwekkend. De headset geeft genoeg ruimte om verschillende lagen in de muziek goed door te laten klinken en geeft een mooie diepe klank. Het geluid klinkt niet gecomprimeerd maar heeft een mooie diepe bas, genoeg ruimte voor heldere hoge tonen en sterke middens.

Ook als je de headset net wat harder zet dan eigenlijk goed voor je is, doet het geluid geen pijn aan je oren en klinkt het nog altijd lekker ruim. Door de grote oorschelpen ben je fijn afgeschermd van de buitenwereld, waardoor je lekker in de muziek zit en mocht je toch last hebben van omgevingsgeluiden, dan zorgt de dubbele ANC voor extra stilte zonder dat dit merkbaar ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

Bellen

De Plantronics Voyager 8200 UC is een business headset, dus als je een telefoontje moet plegen hoef je de headset niet af te doen. Wordt je gebeld, dan kan je simpelweg opnemen door de rechter oorschelp in te drukken en beginnen met je gesprek. En heb je je microfoon nog op mute staan, dan geeft de Voyager een waarschuwing zodat je niet honderduit praat zonder dat de ander je kan horen.


Plantronics Voyager 8200 UC

Plantronics Voyager 8200 UCWerk je vaak op (rumoerige) locaties of ben je vaak onderweg en werk je graag onder het genot van een lekker muziekje, dan is de Plantronics Voyager 8200 UC een echte aanrader. Door het flinke bereik en de meegeleverde USB Bluetooth-adapter kan je met een gerust hart van je bureau lopen zonder iets te missen en doordat de headset met twee devices tegelijk gekoppeld kan zijn hoef je nooit meer bang te zijn een belangrijk telefoontje te missen. Ben je vaak onderweg, dan kan de Voyager 8200 UC door de uitstekende active noise canceling-technologie de meeste vervelende geluiden voor je teniet doen zodat jij je lekker kan focussen. En dat alles zonder in te leveren op de geluidskwaliteit.

Prijs: € 349,-
Audio: Wideband; DSP; SoundGuard (gehoorbescherming)
Connectiviteit: Bluetooth tot 30 meter
Accu: 24 uur praattijd; 20 uur luistertijd; 3 uur opladen
Functionaliteiten: Active Noise Cancelling; windreductie; extra carry case, Bluetoothadapter
Info: plantronics.com

Plantronics Voyager 8200 UC

9,3 uit 10

 

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie