Review: ruis- en stressvrij bellen met de Jabra Evolve 65t earbuds

Sinds de start van grootschalig gebruik van Gsm-toestellen en internationale verbinding, pogen audioleveranciers het samengaan van telecommunicatie en mobiliteit te verbeteren. Jabra slaagt daarin met de Evolve 65t earbuds.

Jabra Evolve 65t

Mobiele telefonie is verre van perfect. Denk aan het opnemen van een zakelijk gesprek in de overvolle trein; de bijbehorende ruis die ternauwernood niet weg te werken is, en de resulterende stress die onverstaanbaarheid met zich meebrengt.  

Integratie

De set oordoppen biedt een luister- en opnamemiddel ineen: via een vlotte koppeling op vrijwel ieder (smart)apparaat heb je de mogelijkheid om ruisvrije telefoongesprekken te voeren. Wij testten de Evolve 65t uitgebreid: na een enkele druk op de startknop werd de Bluetooth-connectie tussen telefoon en oordop beschikbaar. Drie minuten verder, en via dezelfde startknop namen we een eerste gesprek op. De noise cancellation komt nadrukkelijk naar voren bij gebruik van beide oordoppen, maar ook wanneer één oor vrij blijft klinkt de telefonie glashelder. De ingebouwde microfoon lijkt uitsluitend jouw stem op te pikken, ongeacht de omgeving waarin je je bevindt. Dat zet daadkracht achter de mobiele functionaliteit die Jabra geoptimaliseerd zegt te hebben: ook in een drukbezet kantoor of spitstrein blijf je verstaanbaar. Gebundeld met het gebruiksgemak, de accuduur – waarover later meer - een snelle opstart en het opnemen van inkomende gesprekken via één handeling, neemt Jabra de meeste ongemakken van mobiele communicatie weg.

UC

De Jabra Evolve 65t zijn ’s werelds eerste UC-gecertificeerde oordoppen, onder andere Skype for Business, Microsoft Teams en Cisco. Met reden: de earbuds zijn nadrukkelijk ontworpen voor zakelijk gebruik, en steken bij gebruik van een zakelijk communicatiesysteem met kop en schouder boven consumentenproducten uit. Aanbieders van unified communicationssystemen, zoals Skype en verscheidene anderen, zijn in deze dag en tijd onmisbaar. Daarom is het voor een audiomiddel belangrijk om daar vlekkeloos op aan te sluiten. Jabra blijkt dat uitstekend te begrijpen: de aansluiting van een Bluetooth-adapter op een PC of laptop stelt de oordoppen in staat om ook inkomende softphone- en Skypegesprekken te beantwoorden en voeren. Op deze wijze zijn de Jabra Evolve 65t earbuds optimaal bruikbaar met elk modern telefoniesysteem.

Geluidskwaliteit

De Elite 65t, consumentenvariant van de Evolve 65t, scoort qua geluidskwaliteit hoog. Alhoewel de Evolve 65t in de praktijk niet voltijd gebruikt zal worden voor het afspelen van de muziek, is ook de aandacht hiervoor meldingswaardig. Met de Jabra Sound+ app konden we het geluid naar wens aanpassen met de muziekequalizer.  Tijdens onze test gebruikten we Spotify om, draadloos en wel, een aantal uiteenlopende genres te luisteren. Klanken zijn warm, en bij gebruik van beide oordoppen klinkt ook Miles Davis – middenin een kantoor, midden op de dag – glashelder. Flexibel dus: alhoewel zakelijk gebruik centraal staat, krijgen ook muziekfans wat wils.

Accu en pasvorm

Iedere oordop is tot vijf uur bruikbaar op een volle accu. De set wordt bovendien geleverd met een oplaadkastje van zakformaat, ofwel een powerbank, welk gebruik met 10 uur kan verlengen. Noise cancellation kan gepaard gaan met een ongemakkelijke ligging in het oor: Jabra bewijst echter dat het tegendeel evengoed mogelijk is, aangezien beiden oordoppen comfortabel in de oorschelp liggen. Via de ‘HearThrough’-setting bepaal je bovendien hoeveel achtergrondgeluid je toelaat. Bevind je je in een communicatieve omgeving, bijvoorbeeld de trein, de werkvloer, het station of vliegveld, dan ben je via deze functie in staat om beide earbuds te gebruiken, en nog altijd een roepende collega te verstaan.

Info www.jabra.nl

Adviesprijs € 299,-

 

Specificaties  

  • True wireless; volledig draadloos
  • Hoogwaardige microfoon- en audiokwaliteit
  • Bluetooth-signaalontvangst tot en met 10 meter
  • Onder andere Skype for Business, Cisco en Avaya-gecertificeerd
  • Tot en met 8 gelijktijdige connecties
  • Inclusief noise cancellation
  • Werkt met Amazon Alexa, Siri en Google Assistant
  • Tot en met 15 gebruiksuren per oplaadmoment
  • Comfortabele ligging en silicone doppen in verschillende maten
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie