Review: Sennheiser SP 30

Geert van der Klugt
Kantoorwerk is vrijwel onvergelijkbaar met twintig jaar terug. Waar we vroeger gebonden waren aan een locatie, is het merendeel van taken vandaag de dag onderweg uit de voeren. De wereld wordt mobieler en samenwerking is op die regel geen uitzondering.

Er wordt overigens niet met een toverstafje gezwaaid om deze trend aan te houden en door te ontwikkelen. Het zijn fabrikanten, en de producten van fabrikanten, die communicatie alsmaar meer mobiliseren. Recent onderzoek van HP wijst uit dat de gemiddelde medewerker meer dan 65 procent van zijn werktijd besteedt aan samenwerking. Hebben we het over de producten die samenwerking op afstand mogelijk maken, dan is er logischerwijs van een noodzaak te spreken. En in het vervullen van die noodzaak, komt Sennheiser met de SP 30 tegemoet.

Conferencing

De SP 30 is een draadloze speaker die bij uitstek ontworpen is om op afstand te kunnen conferencen. Sennheiser staat niet voor niets bekend als eerste keuze voor audiofielen en iedereen met smaak en kennis op vlak van audio. Hebben we het echter over een vergaderspeaker, dan kom je uitsluitend met versterkingshardware niet ver. Zodoende hangt de speaker niet alleen van zijn glasheldere audiokwaliteit af, maar eveneens een uitstekend samengaan met unified communications-tools als Skype for Business en Microsoft Teams.

De lichtgewichte, draagbare speaker plaats je op een (vergader)tafel naar wens, waarna collega’s met gemak de conference betreden via onder andere Skype for Business of MS Teams. Zo heb je de mogelijkheid om besprekingen te voeren met tot wel acht externen. Deze externen kunnen inbellen via het betreffende UC-systeem, waarna de speaker zowel de spraak van externen als internen output.Natuurlijke gesprekken

Mede dankzij een kwalitatieve netwerkinrichting en de audiokwaliteit die van Sennheiser verwacht mag worden, voelen gesprekken organisch en natuurlijk aan. Ook het starten van een conference gaat zonder poespas. Om te verbinden koppel je de SP 30 via USB-C of Bluetooth aan een ‘host’-device naar wens. Logischerwijs kan dit device van alles zijn, zolang dit het betreffende UC-systeem ondersteunt en er een netwerkverbinding beschikbaar is. Het schuiven met vergadertijden aan de hand van externe of zieke collega’s en medewerkers is verleden tijd. Iemands fysieke locatie hoeft niet langer mee te spelen in de productiviteit van en mogelijkheid tot samenwerking. De SP 30 is een teken van de tijd. Sterker nog, de SP 30 is tekenend voor onze tijd. Een absolute aanrader.

Certified for Microsoft teams en Skype for Business

SP 30, SP 30+ en SP 30T: de speaker wordt geleverd in drie varianten. De keuze maak je voornamelijk op basis van het UC-systeem waarmee jouw bedrijf of een klant graag werkt. Is Skype for Business in gebruik, dan doet de SP 30 zich aan. Wie Microsoft Teams voorop stelt, kiest voor de SP 30T. Alhoewel het model voor Teams en Skype for Business gecertificeerd is, werkt het product evengoed met elke UC-softclient naar wens.

Plan je de SP 30 aan te raden aan klanten en door te zetten als onderdeel van jouw communicatiedienst, dan is het belangrijk om een eindgebruiker snel te kunnen onderwijzen in gebruik. Gelukkig kom je na een kwartiertje met het ene model gewerkt te hebben moeiteloos uit de voeten met het andere. Bovendien is grootschalige afname tegen een verlaagde prijs prima mogelijk, aangezien Sennheiser erop toeziet dat zijn resellers een bovengemiddelde service aanbieden aan zakelijke klanten. Sennheiser weet niet alleen koptelefoons en consumentenspeakers uitstekend intuïtief te ontwerpen. Het gebruiksgemak van de SP 30 bewijst dezelfde prestatie op gebied van zakelijke hardware.

Info: Sennheiser SP 30 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert