Review: STRATO HiDrive

Redactie WINMAG Pro
Elke ondernemer weet dat het maken van een goede back-up van bedrijfsdata ontzettend belangrijk is. In het geval van uitval van hardware of storingen kun je dan altijd terugvallen op een reservekopie. Onder de naam HiDrive biedt STRATO al enige jaren een betrouwbare opslagdienst voor data in de cloud.

Wie een account aanmaakt bij STRATO HiDrive, kan via de browser inloggen bij deze online opslagdienst. Op jouw eigen beveiligde pagina binnen HiDrive heb je dan een overzicht van alle opgeslagen bestanden. Vanuit de webinterface is het ook mogelijk om bestanden naar STRATO te uploaden. HiDrive ondersteunt automatische back-ups en de frequentie daarvan is zelf in te stellen.  Voor STRATO HiDrive zijn voor iOS, Android en Windows mobiele apps beschikbaar. De apps bieden vele mogelijkheden, zoals het delen van bestanden, het uploaden van bestanden en het wijzigen van bestandsnamen.

Een sterk punt is dat je de app kunt beveiligen met een eigen pincode. Zo voorkom je dat onbevoegden via je mobiele apparaat toegang krijgen tot jouw gegevens.  De app voor iOS en Android biedt een handige scanfunctie. Met de camera kun je het document fotograferen en automatisch van een doorzoekbare tekstlaag voorzien. Het eindresultaat is een doorzoekbare pdf die veilig staat opgeslagen bij HiDrive. Met HiDrive is het mogelijk om offline bestanden te bewerken. Op het moment dat er weer een internetverbinding beschikbaar is, zullen via een automatisch synchronisatieproces alle bijgewerkte bestanden in HiDrive beschikbaar zijn.   

Bestanden delen   

Vanzelfsprekend is het delen van bestanden ook mogelijk. Via een eenvoudige link kun je bestanden delen. Met HiDrive kun je gedeelde mappen of bestanden ook met een wachtwoord beveiligen. Het is zelfs mogelijk om een tijdvak in te stellen waarbinnen de bestanden gedownload kunnen worden. Ook kun je bepalen hoeveel keer personen een bepaald bestand mogen downloaden. Binnen HiDrive kun je bovendien een map aanmaken waarnaar andere personen bestanden kunnen uploaden. Dat is handig als meerdere deelnemers voor eenzelfde project bestanden moeten aanleveren.   

Meerdere gebruikers   

Tegen betaling is het mogelijk om extra gebruikers met een eigen account toegang te geven tot je STRATO HiDrive-account. Dat is handig als je bijvoorbeeld collega’s of familie toegang wilt geven tot een centrale opslaglocatie. Als je een extra gebruiker aanmaakt, krijgt deze persoon ook een eigen privémap binnen HiDrive. Via de optionele toegangsprotocollen kun je HiDrive met verschillende systemen verbinden. WebDAV is standaard inbegrepen bij het pakket van 1 TB, 2 TB en 5 TB.   

STRATO HiDrive

STRATO HiDrive is verkrijgbaar in vijf verschillende varianten. 100 GB (€ 2,- per maand), 250 GB (€ 5,- per maand) 1 TB (€ 7,50 per maand), 2 TB (€ 15,- per maand) en 5 TB (€ 35,- per maand).   

Info www.strato.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie