Review: STRATO Hosting Basic

Redactie WINMAG Pro
Als dienstverlener, reseller of hobbyist heb je vandaag de dag keuze uit tal van socialmediakanalen en fora voor het berichten en presenteren van jouw informatie en aanbod. Niets is echter te vergelijken met een persoonlijke website: een eigen domein, mailserver en betrouwbare hosting. Via zijn eigen datacentra biedt STRATO tal van oplossingen rondom hosting en storage. Wij testten hostingpakket Hosting Basic om te achterhalen of de oplossing volledig en snel van een veilige websitebasis kan voorzien.
  • Hosting Basic is de eerste twaalf maanden af te nemen voor een euro per maand, waarna de prijs op een reguliere € 6,- per maand komt.
  • Dat is goedkoop, want voor € 12,- maak je op deze manier een jaar lang gebruik van een domein (inclusief SSL-certificaat), 40GB aan mailspace, vijf MySQL databases (SSD) en 20GB aan webspace voor de opslag van websitecontent.
  • Maar liefst 20GB aan webspace voldoet ruim voor het merendeel van de bedrijfswebsites die draaien voor het presenteren van een aanbod, product- en contactinformatie. Mocht je duizenden pagina’s aan content tegemoet gaan, dan is een upgrade naar een van de uitgebreidere pakketten snel gedaan.
  • STRATO biedt een heel spectrum van hostingpakketten, verschillend in prijs en onder andere hoeveelheid webspace, mailspace en databases, maar voor de gemiddelde behoeften van een ZZP’er of MKB’er komt Hosting Basic prima tegemoet.
Een koude gang in het STRATO datacenter in Berlijn.

LEES OOK: Webhosting: zo doe je dat

Datacentra

STRATO presenteert de mogelijkheden overzichtelijk op zijn Nederlandse website. Na een snelle online aankoop kan je direct gebruikmaken van een deel van STRATO’s serverruimte. Configuratie en beheer gaat via een web-dashboard - waarover later meer - en alle website- en e-mailcontent wordt gehost vanuit STRATO’s eigen datacentra in Duitsland, het land waar het bedrijf in 1997 werd opgericht. Dankzij de strenge Europese en Duitse privacywetgeving zijn je gegevens hier veilig. Bovendien beschikt STRATO over een ISO-certificering, een bewijs van de beschikbaarheid en veiligheid van STRATO’s diensten, en zijn maatregelen als redundantie, data-spiegeling tussen datacentra en noodstroomvoorzieningen van kracht. In elk opzicht streeft het bedrijf een zo hoog en veilig mogelijke uptime.

Een STRATO medewerker controleert de stroomvoorziening in het datacenter.

Domein-, e-mail-, database- en veiligheidsbeheer is te voeren via een web-dashboard. De eerste drie punten in dit rijtje worden verzorgd zoals verwacht mag worden. Navigeer je naar domeinbeheer, dan krijg je de mogelijkheid een domeinnaam vast te leggen en het domein te configureren. Navigeer je naar e-mailbeheer, dan krijg je de mogelijkheid om postvakken (tot 4.000 met Hosting Basic) aan te maken en serverinformatie in te zien. Databases maak je aan (tot vijf met Hosting Basic) via databasebeheer, configuratie voer je vervolgens via phpMyAdmin. Volledig en snel, maar niet verrassend. Wél opmerkelijk is het beveiligingsbeheer: back-upping vindt dagelijks en automatisch plaats, waarna kopieën in een (letterlijke) muisklik terug zijn te zetten.

ServerSide AntiVirus en AntiSpam zijn bovendien automatisch ingeschakeld, waardoor e-mailpostvakken bestendig zijn tegen phishing.

Strato, strato Hosting Basic, Hosting Basic, strato hosting, review, hosting, storage, storage & hosting

Kortom

Onder de website-apps vind je klaargemaakte koppelingen met en installaties van populaire contentmanagementsystemen (CMS) als WordPress, Drupal en Joomla!. We zijn te spreken over Hosting Basic. Het pakket is kostenefficiënt en uitzonderlijk volledig. Hosting Basic biedt, aanvullend op zijn kern, functies die normaal weggelegd zijn voor gebruikers van duurdere pakketten, functies als back-upping en e-mailfiltering. Dat kan te danken zijn aan het feit dat STRATO sinds jaar en dag een breed scala aan opslagoplossingen levert. Hoe dan ook - een zekere aanrader.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie