Review: STRATO PowerWeb

Redactie WINMAG Pro
De moderne ondernemer heeft 1.001 redenen om zijn bedrijf op het internet te presenteren. Van smalle portfoliosites tot gigantische webshopcatalogussen - doelen verschillen, maar alle websites hebben één eigenschap gemeen: het belang van een kwalitatief webhostingbedrijf. Om te achterhalen wát webhostingbedrijf STRATO op dat vlak biedt, hebben wij de diensten uitgebreid getest.

Websites draaien niet meer op thuiscomputers. Groeiende internetmoge-lijkheden resulteren in groeiende behoeftes. De introductie van webbrowsers met grafische capaciteiten in 1993 tekende het begin van een specialisme: webhosting. Ieder aspect van een website - van platte tekst en afbeeldingen tot opmaak en javascript - dient online gehouden te worden. Daarin schiet onder andere STRATO te hulp.  

CMS  

Via een lichtgewicht beheerpaneel verzorg jij verschillende zaken rondom de opzet en het onderhoud van jouw website: van het vastleggen van een domeinnaam en het initialiseren van de eerste webpagina, tot de SEO-optimalisatie en beveiliging daarvan. Zowel de tools voor het opstarten als het configureren van jouw toekomstige internetimperium zijn voorhanden. Dat is echter pas het begin.  Programmeerkennis is geen vereiste meer voor het bouwen van een prachtsite: content managementsystemen (CMS) als WordPress, Drupal en Joomla! bieden de bouwstenen waarmee iedereen, ongeacht voorkennis van codering, een website kan verwezenlijken. STRATO gaat onder andere met deze partijen als brood en boter samen. Via de AppWizard installeer je in een mum van tijd een CMS.  

Encryptie

STRATO’s PowerWeb basispakket wordt met één gratis SSL-certificaat geleverd. Voor het toewijzen van dit encryptiebewijs navigeer je via een navigatiekolom naar ‘Beveiliging’, waar tevens functies als geautomatiseerde databack-ups en toegangsbeheer te vinden zijn. Binnen enkele minuten is duidelijk hoe de klantenlogin van STRATO functioneert: de weergave is clean, de functionaliteit duidelijk. Databack-ups zijn vlot instelbaar: nadrukkelijk voor het MKB is het goed om een veiligheidsfunctie als deze terug te zien.  

Kostenefficiëntie  

Hostingpakketten variëren in prijs en potentieel. Voor de meeste hostingpakketten zijn aanbiedingen beschikbaar, waarbij je in de eerste maanden slechts € 1,- per maand betaalt. Inclusief in ieder pakket zijn één of meerdere e-mailaccounts. Zo maak je vlot een postvak aan, met bijvoorbeeld jouw sitenaam als extensie. De opslagcapaciteiten  prijsmodellen de mogelijkheid om uitgebreid, risicovrij kennis te maken met alle tools.    

STRATO PowerWeb  

  • Hosting inclusief domeinnaam en e-mailaccounts  
  • Op basis van SSD, resulteert in hoge sitesnelheid  
  • Gebruiksvriendelijke configuratiewizard voor koppeling CMS  
  • 240 GB aan webspace  • Inclusief SSL-certificaat

Info https://www.strato.nl/
Prijs vanaf € 1,- per maand

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie