Review: Synology DiskStation DS1522+

Redactie WINMAG Pro
Synology heeft de nieuwe Synology DiskStation DS1522+ met vijf sleuven gepresenteerd, de nieuwste compacte oplossing in de Plus-serie.

Deze serie bestaat uit alles-in-één-apparaten die groot- en kleinschalige gebruikers helpen hun gegevens, IT-infrastructuur en fysieke eigendommen op professionele en veilige wijze te beschermen. Daarnaast ondersteunt de Plus-serie een groot aantal zakelijke, productiviteits- en IT-beheeroplossingen. Wij testten de Synology DiskStation DS1522+

Als de opvolger van de Synology DiskStation DS1520+ is de DS1522+ een nas bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf. De nas is geschikt voor zowel thuisgebruikers als op het kantoor. Het grootste verandering met zijn voorganger is de toevoeging van een uitbreidingspoort aan de achterkant zodat gebruikers, indien gewenst, een 10GbE-interface kunnen toevoegen voor betere netwerkprestaties. Dankzij de nieuwe netwerkupgradesleuf is op elk moment een 10GbE-upgrade mogelijk. En twee ingebouwde M.2 2280 NVMe-sleuven kunnen worden gebruikt om de opslagprestaties aanzienlijk te versnellen. 

10GbE als upgradeoptie

Synology richt zich met de DS1522+ vooral op kleinere bedrijven die niet het budget hebben van een grote organisatie. Het is momenteel nog vrij ongebruikelijk dat er wordt gekozen voor een 10GbE-interface binnen deze doelgroep. Om gebruikers een betaalbare optie aan te kunnen bieden is er gekozen voor een nas die niet standaard al een 10GbE-interface geïntegreerd heeft maar waarbij de 10GbE-interface achteraf toegevoegd kan worden indien een bedrijf dit wenst. 

Gebruik van de nas

De DS1522+ is als primaire opslagoplossing voor een uitstekende keuze. De opslagsystemen van Synology kunnen worden ingezet als een platformonafhankelijke privécloud die gebruikers de volledige controle over hun gegevens biedt. Het besturingssysteem DiskStation Manager (DSM) 7.1 is al geïntegreerd en biedt robuuste functies voor gegevensbeheer, naast uitgebreide mogelijkheden voor samenwerken, videobewaking en het delen van bestanden. 

Outsourcen is niet meer nodig nu de DS1522+ inzetbaar is als compleet videobeheersysteem. Gebruikers zijn volledig eigenaar over het videomanagementsysteem en lokale gegevens met behulp van de Surveillance Station van Synology. 

Active Backup for Business

Met de Active Backup for Business kunnen gebruikers hun IT-infrastructuur, waaronder Windows-systemen, Hyper-V-/VMware-VM’s en Microsoft 365-/Google Workspace-accounts, veilig back-uppen naar de DS1522+ en eenvoudig herstellen als dat nodig is. Met deze licentievrije oplossing beheer je back-uptaken voor fysieke en virtuele omgevingen vanuit een gecentraliseerd dashboard om gegevens en services altijd beschikbaar te houden. De oplossing is gratis en beschikbaar op alle apparaten van Synology.

Conclusie

Voor mkb’ers maar ook thuisgebruikers die een nas willen toevoegen aan het netwerk is de Synology DS1522+ een goede optie. Waar je voorheen een nas moest combineren met een 10GbE/SSD-combokaart of het budget moesten opschalen om een duurder model aan te schaffen om de netwerksnelheden te verbeteren, is er met de DS1522+ de mogelijkheid tot 10GbE-ondersteuning en de twee ingebouwde M.2 2280 NVMe-sleuven zorgen voor aanzienlijke verbetering in snelheid van de de opslagprestaties. 

Beschikbaarheid

De Synology DS1522+ is per direct verkrijgbaar via Synology-partners en resellers. De DS1522+ is beschikbaar met Extended Warranty Plus.

Info synology.com

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie