Review: Synology Mesh Router MR2200ac

Redactie WINMAG Pro
Synology probeert met de Mesh Router MR2200ac een einde te maken aan slecht internet op het kantoor. Wij probeerden de router uit en willen niet meer terug.

We kennen de problemen allemaal wel: een trage wifi verbinding, lang wachten op een download, of helemaal geen verbinding kunnen maken. Heel vervelend in huis, maar nog vervelender op kantoor. Je wilt snel en efficiënt kunnen werken, en je wilt al helemaal niet gelimiteerd worden door je internetverbinding.

Mesh Router MR2200ac

Een groot voordeel van de MR2200ac is dat hij zorgt voor een schaalbare internetdekking. Hoe meer netwerkrouters je hebt, hoe groter het bereik van je centrale router. Dit betekent dat de Synology Mesh Router MR2200ac uitstekend tot zijn recht komt in het MKB. Of je onderneming nu één, twee, drie of meer verdiepingen heeft, je kunt je internetverbinding blijven uitbreiden met routers. Dat alles gaat met zo goed als geen verlies van internetsnelheid.

Integratie

Een ander voordeel van de MR2200ac is een vlotte integratie. Om de netwerkrouter te initialiseren maak je gebruik van de mobiele app DS Router (iOS en Android), of van Synology’s Router Manager (SRM). Tijdens de initiële setup vul je de standaard internetgegevens in en stel je de netwerkextensie in. Aan het einde van de setup krijg je de optie om een Synology- en Quickconnect ID-account aan te maken, waarmee je je netwerkinstellingen op afstand kunt aanpassen. Nieuwe routers sluit je vervolgens gemakkelijk aan op het geregistreerde netwerk.

Veiligheid vóór alles

Hoewel de DS Router app redelijk oppervlakkig fungeert, biedt SRM uitgebreide veiligheidsopties. Je krijgt niet alleen inzicht in de veiligheid van je netwerk: SRM geeft je ook proactief advies over hoe je je netwerk nog veiliger kunt maken. Bovendien heeft Synology een slim systeem bedacht als het gaat om updates, die uiteraard enorm belangrijk zijn als het gaat om veiligheid. Je kunt namelijk precies instellen welke updates je wilt ontvangen en je kunt zelf een vast moment kiezen waarop de update wordt uitgevoerd. Zo zorgt Synology ervoor dat je netwerk van MR2200ac’s altijd optimaal beveiligd blijft.

We kunnen er heel duidelijk over zijn: op veel fronten is de Synology Mesh Router MR2200ac de beste in zijn klasse. Of het nu gaat om dekking, veiligheid of installatiegemak, de netwerkrouter lijkt de ideale oplossing voor het MKB.

Adviesprijs € 136,- 
Info https://www.synology.com/products/MR2200ac

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie