Review: volledig online met STRATO

afbeelding van Redactie WINMAG Pro
Al sinds jaar en dag staat STRATO bekend als leverancier van hosting- en clouddiensten ‘zonder gedoe’. Dat betekent in het kort dat iedereen ermee overweg kan. Particulieren, maar zeer zeker ook zakelijke gebruikers.

Met de dienstverlening van STRATO kan iedereen zichzelf online zichtbaar maken, in een oplossing die past bij wat je precies zoekt. Dat begint al direct bij de homepage van STRATO die je precies laat kiezen uit het pakket dat je nodig hebt. Op zoek naar een domeinnaam? Geen probleem, want je kunt in het zoekvak meteen kijken of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.

Hostingpakketten

STRATO biedt diverse hostingpakketten aan op hun website. Met de PowerWeb-pakketten zet je snel en gemakkelijk een eigen website op, gebaseerd op een CMS naar keuze. De PowerWeb-pakketten komen in verschillende gradaties, afhankelijk van wat je eist van je website. Voor een eigen weblog heb je bijvoorbeeld al voldoende aan een Starter- of Basic-pakket, maar ben je van plan een uitgebreidere website te onderhouden dan ben je beter af met een Advanced- of Pro-pakket. Een eigen website volledig opbouwen kan ook met het Ultimate-pakket.

Elk pakket heeft minstens één domein. Mocht je behoefte hebben aan meer domeinen, dan kun je gemakkelijk extra domeinen aanschaffen zonder dat je hiervoor een ander pakket hoeft af te nemen. Uiteraard komt elk pakket ook met de nodige webruimte en is elk pakket inclusief een SSL-certificaat.

Jouw webshop hosten

Wanneer je een webshop op wilt zetten, kun je ook bij STRATO terecht. Dit zijn specifieke pakketten waarbij rekening is gehouden met de aard van een webshop. Denk bijvoorbeeld aan speciale thema’s met productindelingen en ondersteuning voor verschillende valuta. Net als bij de normale webhostingpakketten krijg je bij elk Webshop-pakket ook een SSL-certificaat. Bovendien is je webshop bij STRATO automatisch geoptimaliseerd voor mobiele devices.

Zelf je website opzetten

Een belangrijk kenmerk bij STRATO is gemak en dat uit zich in een overzichtelijke interface. In de backend van de STRATO-website zie je in één opslag welk pakket je hebt afgenomen en kun je diverse configuraties naar wens aanpassen. Hier regel je ook de beveiliging, kun je je e-mail instellen en kun je je website vormgeven. De AppWizard geeft je een overzicht van alle installeerbare webtoepassingen, bijvoorbeeld een CMS als Joomla! en Drupal, maar ook een Wiki-systeem of fora-systemen zijn te installeren.

Het installeren zelf kan niet makkelijker. Een enkele muisklik is voldoende. Installeer je een CMS, dan kun je zelf een lay-out kiezen en deze aanpassen naar jouw wensen, waardoor je snel een website hebt staan. Nieuwe artikelen toevoegen is hierin een fluitje van een cent en hetzelfde geldt voor afbeeldingen. Binnen een paar uur heb je in feite een volledige website staan die naar jouw wensen is vormgegeven.

Altijd vindbaar

Heb je je website opgezet, dan wil je wel dat deze vindbaar is. Daar is STRATO rankingCoach voor, waarmee je je website optimaliseert voor zoekmachines. Hiermee krijg je ook inzicht in hoe hoog je scoort dankzij uitgebreide dagelijkse rapportages. Prettig is overigens dat er geen limiet zit op traffic. Mocht je website opeens erg populair worden, dan is dit geen probleem. Hoeveel bezoek er ook komt, jouw website blijft in de lucht. En mocht er toch iets misgaan, dan kun je je website herstellen met de handige backupfuncties die je onder het tabblad beveiliging vindt.

E-mail

Zoals gezegd biedt STRATO's PowerWeb je ook een e-mailaccount met meerdere aliassen. En dat is prettig, want zo houd je ieder onderdeel van je website gescheiden. Voor vragen over bepaalde onderwerpen maak je bijvoorbeeld een e-mailadres, voor direct contact met de helpdesk een ander. De ruimte die je tot je beschikking hebt is schaalbaar naar gelang je daar behoefte aan hebt. De flexibiliteit die STRATO je hiermee biedt kan niet anders dan veel ondernemers aanspreken.

STRATO voor ondernemers

Hoewel STRATO altijd al aantrekkelijk was voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers, heeft het bedrijf er het afgelopen jaar veel aan gedaan om haar services verder te verbeteren. Met name zakelijke gebruikers zullen blij zijn met de nieuwe contractlooptijden van STRATO. Webhosting bij STRATO is nu ook per maand af te nemen op alle producten. Dit geeft je de nodige flexibiliteit in het afnemen van producten. Mocht je nu om één of andere reden toch niet tevreden zijn met de producten van STRATO, dan biedt het bedrijf een dertig dagen geld terug-garantie, ook dit geldt voor alle producten. Opzeggen gaat gemakkelijk met een enkele muisklik.


STRATO

Wat voor website je ook wilt opzetten, STRATO biedt precies de producten die bij je passen. Het gemak en de eenvoud waarmee je in no time een website up and running hebt kent praktisch geen gelijke. Bovendien is afname van producten bij STRATO transparant en eerlijk en weet je precies waar je aan toe bent als klant.

+ Eenvoudig en snel website opzetten
+ Intuïtieve gebruikersinterface
+ Aantrekkelijke pakketten voor ondernemers

Cijfer: 8,9

Prijs: vanaf € 3,- per maand (PowerWeb Starter)
Info: strato.nl

STRATO