Review: webhosting met Hostnet

Geert van der Klugt
Ben je bekend met webhosting, dan weet je dat pakketten veelal vergelijkbare mogelijkheden bieden. Het belang van voldoende dataverkeer en schijfruimte is niet geheel aan de kant te zetten, maar bij het kiezen van de host van jouw mailcommunicatie en website dien je bovenal zaken als up-timegarantie, SSL-certificaten, betrouwbaar patchmanagement, gebruiksgemak en service vooraan te stellen. Hostnet begrijpt dat en onderscheidt zich op elk genoemd vlak.

Het online presenteren van jouw dienst, bedrijf of activiteit is anno 2019 onontkoombaar. CMS-systemen als WordPress en Joomla! komen in het vergemakkelijken daarvan tegemoet, maar voor een goed bereikbare website – een makkelijk vindbare, overzichtelijke online aanwezigheid – ben je evengoed afhankelijk van een webhost. Hostnet stelt drie verschillende webhostingpakketten beschikbaar. Bij afname krijg je een deel van een server in een Nederlands datacenter tot je beschikking. Verschillende maatregelen worden getroffen om een ononderbroken uptime te waarborgen. Omdat het datacenter zich in Nederland bevindt, voldoe je bij het hosten van persoonsgegevens bovendien de AVG-criteria. 

LEES OOK: Alles over hosting

Op een rij 

Pakketten starten vanaf € 4,- per maand, worden elk geleverd met een SSL-certificaat (Hostnet verlengt het certificaat automatisch en houdt daarmee jouw https-verbinding in stand) en ondersteunen PHP 5.4 tot en met PHP 7.2. De volledigste oplossing, Webhosting Plus, biedt 100 GB aan schijfruimte, 50 MySQLdatabases, 100 mailboxen en ‘one click’-installatiemogelijkheden voor CMS-systemen WordPress, Joomla! en PrestaShop. Let wel, domeinnamen zijn niet inbegrepen, maar jaarlijks te reserveren op de website.

Na het registreren van een domeinnaam en bestellen van een pakket krijg je direct toegang tot mijn. hostnet.nl, waarop functionaliteiten overzichtelijk in zijn te zien en te beheren. E-mailadressen zijn vanuit hier aan te maken, waarna je toegang hebt tot persoonlijke inbox(es) en een webmail-omgeving. Jouw FTP-server is onder andere bereikbaar via FileZilla. Hier host je bestanden naar wens. De vrijheid om via de FTP-server software te installeren, patchen en configureren is aanwezig, maar een vergemakkelijkte opzet van een WordPress, Joomla! of PrestaShopwebsite kan direct vanuit het mijn. hostnet.nl-dashboard. Bestaande CMS-diensten koppel je in een handomdraai, nieuwe websites creëer je eenvoudig. 

Service 

De functies vormen een sterke basis en leveren al dat wat nodig is voor het hosten van een website en e-mail. De kern is sterk, maar het zou niet eerlijk zijn te verkondigen dat de genoemde eigenschappen uniek zijn aan Hostnet. Wél uniek aan Hostnet is de service. De website werkt intuïtief en slaagt in het leveren van alle informatie die komt kijken bij het opzetten van jouw website.

Mocht je toch vragen hebben of simpelweg makkelijker te werk gaan met een helpende hand, dan komt de klantenservice uitgebreid tegemoet. Bereikbaarheid is dusdanig goed dat je zelfs ‘s weekends en ‘s avonds kunt bouwen op ondersteuning. Een volledig overzicht van pakketten, verdere
informatie en service vind je op de website

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert