Review: zorgeloos presenteren met de BenQ Instashow

Vroeg of laat overkomt het iedereen. Samen met een groep collega’s heb je een vergadering. Uiteraard loopt die al iets uit, waarna jij eindelijk die belangrijke presentatie houden waar je de hele week al zenuwachtig over bent. Je zet je presentatie klaar op je laptop, poogt te verbinden met het presentatiescherm en bent vervolgens een kwartier bezig om uit te vogelen hoe dat moet. Na een kleine ingreep van een vaardigere collega, kun je eindelijk aan de slag. Niet echt een goed begin. Met de BenQ Instashow WDC10 moet het allemaal anders. Makkelijker vooral.

Simpel maar krachtig

Het idee is simpel. Je stopt de Instashow in een USB-port van je laptop, drukt op de knop, verbindt met een presentatiescherm naar wens en begint te presenteren. Precies zoals je het wilt; precies zoals je het voor ogen had.

Het mooie van de Instashow is dat hij doet wat hij belooft. Instant access tot alle soorten en maten schermen die werken met een draadloos verbinding. Daarachter zit overigens wel de nodige techniek. De Instashow werkt namelijk zonder dat je ook maar iets hoeft te installeren, of hoeft te weten. Behalve dan hoe je op een knopje moet drukken. Het maakt het een ideale metgezel voor presentatoren die, laat ik het diplomatiek uitdrukken, wat minder met techniek hebben.

Splitscreen modus

Tegelijkertijd is het iets te makkelijk om de Instashow alleen weg te zetten als een leuke gadget leken. De mogelijkheden zijn namelijk een stuk groter en maken de Instashow daarom zeker aan te raden voor iedere vergaderruimte. Bij vergaderen hoort overleg en moet je soms verschillende ideeën naast elkaar kunnen leggen. Met de Instashow kun je een splitmodus gebruiken die het scherm in vieren deelt, waarna je met vier verschillende devices tegelijkertijd kunt presenteren.

Instant video

Ook een ander heikelpunt tijdens presentaties, namelijk het vertonen van video en andere media, wordt ondervangen door de Instashow. Met een instant videoknop kun je direct overschakelen en afspelen. Het bijzondere hierbij is dat de prestaties van de eigen computer nauwelijks effect hebben op het grote scherm omdat de Instashow het bestand zelf codeert en verstuurt.

Vanaf een touchscreen

In combinatie met een mobiele device die op Windows draait kun je ook een touchscreen gebruiken, via de zogeheten ‘touch back’ modus. Koppel je een device aan de Instashow, dan kun je swipen en inzoomen vanaf een touchscreen om je presentatie wat vlotter te laten verlopen.

Mooie aanvulling

Alles bij elkaar is de BenQ Instashow een leuke aanvulling bij het geven van presentaties. Zowel op je eigen kantoor als bij performances buitenshuis. Het apparaatje werk intuïtief, is zeer gebruiksvriendelijk en beschikt over vrijwel alle technische opties die je tijdens het presenteren maar kunt wensen. Het enige wat je nu nog rest is een goed verhaal houden, een beetje zelfvertrouwen uitstralen en zorgen dat de batterij opgeladen is.

Info: business-display.benq.eu
Adviesprijs: € 900,-

In het kort

  • Presentaties geven zonder technische vertragingen
  • Splitscreen modus
  • Instant video
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie