Review: Zyxel Cloud Managed NSG100

Redactie WINMAG Pro
Er is een nieuwe trend gaande in IT-land. Zag je tot een aantal jaar geleden ontwikkelaars vooral hun best doen om hun dienst of product nog net iets beter te maken dan dat van de concurrent, staan vandaag de dag ontwerp en integratie centraal. Blijkbaar raken wij het overzicht kwijt als we 753 applicaties, verspreid over een tiental klanten, tegelijkertijd aan hebben staan en moeten kunnen beheren. De Zyxel Nebula Cloud Managed Security Gateway (NSG100) belooft een flinke verlaging van de dagelijkse werkstress voor security- en netwerkdienstverleners.

Het Managed Service model is inmiddels zo mainstream geworden dat er een industrie omheen is ontstaan. Ontzorging voor de ontzorgers. Wie helpt de MSP om zo makkelijk mogelijk en in zo weinig mogelijk tijd optimaal voor zijn of haar klanten te zorgen? De winst is duidelijk. Minder tijd voor beheer betekent meer ruimte voor nieuwe klanten. Of misschien zelfs wel een extra vakantiedag.

Plug and Play

De NSG100 is daar een perfect voorbeeld van. De Gateway kan direct naar de klant worden opgestuurd. Die hoeft hem bij wijze van spreken niet eens uit de doos te halen. Hij of zij scant de QR-code in, waarna de NSG100 zichtbaar wordt in het Zyxel Nebula Control Center. Daarvandaan kun je met een druk op de knop de volledige gateway configureren, waarna je direct toegang hebt tot het bedrijfsnetwerk.

Mogelijkheden

Vervolgens kun je een flink deel van het beheer van afstand verzorgen. Met de NSG100 kun je in het Control Center alle event logs beheren, statistieken van alle traffic inzien en precies nagaan hoeveel bandbreedte er wordt gebruikt in het netwerk. Je kunt alle gebruikers monitoren en het gebruik van alle applicaties inzien en beheren. Het mooie is dat je hiervoor alleen de Gateway nodig hebt. Toegang tot het netwerk zelf is niet nodig. Is er iets aan de hand bij je klant, dan heb je de meeste data direct en overal beschikbaar.

 Aandacht voor veiligheid

Ook de beveiliging is makkelijk in te stellen, dankzij het Control Center. Heb je eenmaal een link met een Gateway, dan kun je via het Control Center direct een volledige VPN-verbinding instellen. Deze werkt zowel tussen verschillende sites als tussen de site en de hub. Daarnaast heeft Nebula zelf haar beveiliging op orde, met onder andere een Deep Packet Inspection (DPI), die het een stuk moeilijker maakt voor onbevoegden om in het netwerk binnen te dringen.

Conclusie

De NSG100 is een uitstekend voorbeeld van hoe adequaat ontwerp het leven wat simpeler kan maken. De meerwaarde voor de eindgebruiker spreekt voor zich en is samen te vatten onder rotsvaste netwerkveiligheid. Zijn of haar netwerk wordt uitstekend gemonitord, want via het naadloze samengaan met het Nebula Control Center, behoud je het overzicht. En is er iets aan de hand, dan is in veel gevallen de oorzaak – ook op afstand - snel achterhaald.

Specificaties

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie