Royole FlexPai: de eerste buigbare smartphone

Jordi Smit
Dat de volgende fase van de smartphone lijkt aangebroken, dat weten we al een tijd. Hoewel vergeleken met een paar jaar terug de stappen tussen elkaar opvolgende modellen minder groot zijn geworden, komt met de buigbare smartphone een nieuw hoofdstuk erbij. Hoewel nog niet duidelijk is in hoeverre ze succesvol zullen worden, is het ontegenzeggelijk een van de grootste smartphonevernieuwingen van de laatste jaren. Royole staat op de CES 2019 onder meer met de Royole FlexPai.

Royole FlexPai eerste buigbare smartphone

Terwijl fabrikanten als Samsung, LG, Oppo en Xiaomi nog druk aan de weg timmeren, wist de relatief onbekende fabrikant Royole eind vorig jaar al zijn eerste buigbare telefoon uit te brengen: de Royole FlexPai. In China wordt een consumentenversie verkocht en vanuit Europa kun je de ontwikkelaarsvariant online bestellen. Afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, is de FlexPai een tablet die je kunt dubbelvouwen of een smartphone die je uitvouwt. Hoe je het ook ziet, als hij is uitgevouwen heb je te maken met een flexibel 7,8"-oledscherm met een resolutie van 1920x1440 pixels, ongeveer dezelfde grootte als een iPad mini. 

Flexible+ platform

De technologieën die Royole op CES 2019 in live-demo's toont maken deel uit van het Flexible+ platform van het bedrijf, dat is gericht op toepassingen in onder meer consumentenelektronica, sport en mode, kantoor en onderwijs, Smart Home en Robotics. Royole werkt samen met 220 business partners wereldwijd aan de implementatie van haar flexibele schermen en sensoren in producten.

Lancering Royole FlexPai

Royole lanceerde op 31 oktober 2018 in Beijing officieel een opvouwbare smartphone met een flexibel display. De Royole FlexPai kan zowel gevouwen als niet-gevouwen worden gebruikt. Opgevouwen lijkt het apparaat wat betreft vormfactor op een smartphone, terwijl de FlexPai uitgeklapt de schermgrootte heeft van een tablet. De smartphone biedt ondersteuning voor split-screenmodus en multi-tasking, ondersteunt drag-and-drop over applicaties en past automatisch schermafmetingen aan.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi