Safe-Kid-One wordt uit Europese winkels gehaald

Jordi Smit
De Safe-Kid-One, een smartwatch die speciaal ontwikkeld is voor kinderen, mag niet meer in Europa worden verkocht. Het is namelijk te eenvoudig om onder meer locatiegegevens af te tappen.

GPS-signaal Safe-Kid-One

De Safe-Kid-One is een smartwatch die in staat is via een GPS-signaal de locatie van kinderen naar ouders te zenden. Kinderen kunnen met een ingebouwde microfoon en luidspreker met de gadget bellen naar een beperkt aantal telefoonnummers. Het horloge verzendt gegevens onbeveiligd naar een server.

Europese commissie

De zelfde server kan worden ingezien zonder dat iemand hoeft in te loggen. Volgens de Europese Commissie is het daarom te eenvoudig om de locatiegeschiedenis en telefoonnummers van kinderen te achterhalen of te veranderen. Volgens de Commissie kan een hacker bijvoorbeeld een telefoongesprek starten met een kind, terwijl hij de locatie van dit kind achterhaalt.

LEES OOK: Wachtwoordmanager Vaulteq stopt ermee

Safe-Kid-One uit de schappen

Winkels moeten de Safe-Kid-One per direct uit de schappen halen. Daarnaast worden verkochte exemplaren teruggeroepen. De smartwatch in kwestie werd vooral online aangeboden. Ook in Nederland werd de gadget verkocht.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi