Samsung brengt stabiele Android 9-uitgave uit

Jordi Smit
Samsung is in Duitsland begonnen met het uitbrengen van zijn stabiele Android 9-uitgave voor de Galaxy S9 en de S9+. Eerder kondigde de fabrikant aan dat de upgrade in januari 2019 zou verschijnen voor de Galaxy- en Note 9-modellen.

Android 9-upgrade

Vooralsnog lijken gebruikers in de Benelux de Android 9-upgrade nog niet te krijgen, maar in Duitsland melden bezitters van de Galaxy S9 en de S9+ dat zij de ota-update ontvangen. Ook gebruikers in Nederland die gebruikmaken van de Duitse firmware krijgen de ota, blijkt uit een post op het forum van Tweakers.

Stabiele updates gestuurd

SamMobile meldt dat de stabiele Android 9-update zowel naar gebruikers die Android 8 als de Android 9-bèta draaien gestuurd wordt. Voor gebruikers die de Pie-bèta al draaiden, is de upgrade 158MB groot. Galaxy S9-bezitters die nog Android Oreo draaien, moeten 1744MB downloaden.

Nieuwe versie Android

Samen met de nieuwe Android-versie voor de Galaxy S9-modellen, zal de Pie-upgrade ook voor de Galaxy Note 9 uitkomen. Voor zover bekend is de stabiele release daarvan nog niet beschikbaar.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi